Sensatie in Jan Breydel: amateurs krijgen recette én kwalificatie cadeau van Cercle

BELGA
Sensatie in Jan Breydel. In een zalig verleden won Cercle Brugge drie keer de Belgische beker, maar vanavond ging het samengeraapte elftal huurlingen van groen-zwart met de billen bloot tegen een staartploeg uit de tweede amateurreeks. Rebecq keerde niet alleen met de volledige recette, maar ook met de kwalificatie naar Waals-Brabant terug.

Zoals in competitieverband gaf Cercle ook nu weer een vroege goal in cadeauverpakking weg. Knullig balverlies voor eigen doel van Saadi werd door Rosy via het been van Panzo afgestraft. Bij de topklasser ontbrak alle inspiratie. Kylian Hazard, die nog eens een kans kreeg, deed werkelijk alles verkeerd en ook Mboula en Omeonga vielen na een goeie start fel terug. Pas na een driedubbele wissel kwam er eindelijk wat tempo in het Brugse spel, maar echt doelgevaar bleef uit. En als Cercle toch al eens dreigde, stond de 35-jarige Damien Lahaye (ex-Charleroi en KVK) pal in het Waalse doel. Als aanloop naar de "degradatietopper" tegen Eupen kon coach Mercadal deze belabberde prestatie missen als kiespijn.

Photo News
Photo News
Photo News
Photo News
Photo News12 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • andre van de wege

  ik hoop dat cercle in 1a blijft, ik hoop dat da crapuul van waasland beveren zakt naar 1b ze kunnen daar hun keukens verkopen

 • Jan Dewolf

  In uw artikel staat dat Cercle 3 x de Beker won . Volgens mij is dat 2 x : In 1927 vs. Tubantia Borgerhout en 1985 na strafschoppen vs. Beveren . Ze waren 5 x verliezend finalist in 1913 , 1985 , 1996 , 2010 en 2013 .

 • Bart Denys

  Veel eersteklassers kunnen gewoon niet meer mee. Toch weer nadenken over een sterkere kleinere eerste klasse of beneleague?

 • Koenraad Breems

  Ze zouden er beter mee stoppen Ze zijn een schande voor onze eerste klasse Hun supporters zijn al niet veel beter (zie brandje in tribune tegen hun buren) Ze hebben in de laatste 20 jaar één goed jaar gekend en andere jaren waren ze er enkel om de grasmat kapot te shotten

 • jozef van riel

  Tja, de volledige recette. Als ze de onkosten maar niet moeten betalen anders moeten ze nog bijbetalen! :-)