Pro League wil bekerfinale op 1 of 2 augustus: “Liever sportief dan administratief beslissen”

BELGA
De Pro League heeft op de Algemene Vergadering ook beslist om de bekerfinale tussen Club Brugge en Antwerp, die door de coronacrisis niet kon plaatsvinden, te laten plaatsvinden op 1 of 2 augustus indien dat mogelijk is. Tot 31 juli kan er in ons land sowieso niet gevoetbald worden. 
Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

De bekerfinale in het Koning Boudewijnstadion stond geprogrammeerd voor 22 maart, maar kon door de coronacrisis niet doorgaan. De meeste clubs waren het er wel over eens dat de bekerfinale, indien de veiligheidsmaatregelen dat toelaten, nog wel georganiseerd moest worden. Dat is trouwens vooral belangrijk voor Antwerp, want de bekerwinnaar steekt een ticket voor de Europa League-groepsfase op zak.

We willen maximale flexibiliteit aan de dag leggen om die ene wedstrijd nog te spelen

Peter Croonen

Door de beslissing van de Nationale Veiligheidsraad om sportcompetities tot en met 31 juli te verbieden en de vraag van UEFA om de verdeling van Europese tickets voor 3 augustus rond te hebben, kan de bekerfinale enkel op 1 of 2 augustus. De Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) en de Pro League hebben alvast een brief opgestuurd naar Brussels burgemeester Philippe Close (PS) om zich te informeren.

Financiële compensatie

Indien het om welke reden dan ook onmogelijk is om de bekerfinale te organiseren, aanvaarden alle clubs dat de Europese tickets verdeeld worden conform het klassement na 29 speeldagen. Zonder bekerfinale plaatst Charleroi zich dus rechtstreeks voor de groepsfase van de Europa League. Mocht dat het geval zijn, is er wel een financiële compensatie voorzien voor Antwerp.

“We willen maximale flexibiliteit aan de dag leggen om die ene wedstrijd nog te spelen, omdat we een sportieve beslissing verkiezen boven een administratieve”, aldus Pro League-voorzitter Peter Croonen. 

Het management van de Pro League zal belast worden om het bondsreglement aan te passen met betrekking tot de speelgerechtigd van de spelers op de datum van deze wedstrijd én niet op de oorspronkelijk voorziene datum. 

Lees ook: Rustiger titelfeestje voor Clement, maar Club-coach wil meer: “Bekerfinale is al lang groot thema in kleedkamer”

KV Mechelen won vorig jaar de Beker van België.
Photo News KV Mechelen won vorig jaar de Beker van België.1 reactie

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Natacha Verpoort

    bekerfinale mag enkel door gaan MET publiek zonet moeten ze hem maar uitstellen! Zonder publiek is zoals zwemmen in een zwembad zonder water!