Ndongala in bekerfinale met Genk tegen Standard, de ploeg waar hij onder contract staat: "Sá Pinto weet dat ik hen pijn kan doen"

Dieumerci Ndongala: in de kwartfinales nog bij Standard, nu treft hij Rouches in de finale met Genk.
Photo news Dieumerci Ndongala: in de kwartfinales nog bij Standard, nu treft hij Rouches in de finale met Genk.
De kwartfinale speelde hij nog met Standard, maar zaterdag wacht de finale met Genk uitgerekend tegen... de Rouches. Dieumerci Ndongala (26) leeft weer op in Limburg en ook al staat hij nog in Luik onder contract, de beker wil hij naar de Luminus Arena versluizen. «Carcela zei dat hij me wel weet te vinden als ik durf te scoren, maar ik ben niet bang.»(lacht)

Hoe bizar wordt die finale tussen je twee clubs?

«Het is vreemd. (grijnst) Ik heb dit seizoen de kleuren van Standard verdedigd en nu ga ik het tegen hen opnemen. Maandag heb ik Mehdi Carcela nog gezien. Hij vroeg of ik hen wou laten winnen en dan volgend jaar terug zou komen om samen in de Europa League te spelen. Als ik scoor, zou hij me wel weten te vinden, maar dat maakt me niet bang. (lacht) Ze weten dat ik een correct iemand ben. Ik speel voor Genk en zal alles doen voor mijn huidige club. Ik wil die beker zelf aan mijn cv toevoegen.»

Ga je vieren als je scoort?

«Dat weet ik nog niet. Voetbal is emotie. Als ik in de 92ste minuut de laatste goal maak, zal ik blij zijn ook al respecteer ik Standard en ben ik helemaal niet rancuneus. Ik ben in Luik opgeleid en speelde er vanaf mijn vijfde, maar als we met Charleroi tegen hen speelden, ging ik altijd tot op het bot.»

Je hebt 25% van dit artikel gelezen
4 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


 • eric debanne

  Komaan Genk succes in de beker tegen die Waalse ploeg ! Winnen met mooie voetbal liefst en hopen op een goeie en neutraal arbitrage !

 • AUGUSTIN GHIJSELS

  Die durft nogal! Kan mij niet herinneren dat hij ooit scoorde voor Standard.En bij Gent was het ook gene vette.Maar dat het een slechte speler is, neen dat hoor je mij niet zeggen.Sommige spelers komen beter tot hun recht bij een andere club.

 • frankie bressinck

  Die heeft bij Standard niets goed gedaan! Hij mocht steeds invallen en kreeg misschien niet veel krediet maar de wedstrijden dat hij er was kon hij geen enkele goede voorzet geven! Let op zaterdag kan die ineens alles!!

 • Benoit Defillefagne

  Eerst nog leren een bal fatsoenlijk aannemen !

Live Voetbal

Jouw inzet
Mogelijke uitbetaling 0,00