Na wrevel om middaguur: bekerfinale tussen Antwerp en Club Brugge op 22 maart om 14u30

Clement versus Bölöni.
BELGA Clement versus Bölöni.
De kogel is door de kerk: de bekerfinale tussen Club Brugge en Antwerp wordt gespeeld op zondag 22 maart om 14u30. 

Gisteren werd tot in de late uren getwist over het aanvangsuur van de finale. Door de hoge risicograad van de wedstrijd wou de KBVB in samenspraak met Brussels burgemeester Philippe Close (SP) en de overheidsdiensten dat de wedstrijd zo vroeg mogelijk laten doorgaan, maar daar zagen Club en Antwerp tegenop. Zo lag het voorstel op tafel om de match om 12 uur te laten plaatsvinden. Een idee dat noch door Club noch door Antwerp positief onthaald werd, met oog op hun supporters en om sportieve redenen. Zij hoopten op een normaal aanvangsuur in de namiddag, en kregen dat finaal dus ook.

Niet onbelangrijk voor de ongeveer 40.000 fans die naar de Heizel afzakken: Club Brugge, de ‘thuisploeg’, krijgt tribunes drie en vier ter beschikking, Antwerp krijgt een en twee. De ticketverkoop wordt door de clubs georganiseerd en zal vanaf volgende week van start gaan.

De KBVB en de stad Brussel hebben lessen getrokken uit het verleden. In 2015 werd de Bekerfinale tussen Club en Anderlecht op 22 maart op een zondagavond gespeeld en voor de wedstrijd was het in de buurt van de Heizel en in de stad al meermaals tot een clash gekomen tussen aanhangers van beide teams, waardoor onder meer de spelersbus van Anderlecht te laat arriveerde en de aftrap uiteindelijk met een halfuur uitgesteld moest worden. Een jaar later werd er voor de Bekerfinale tussen Club en Standard al gekozen om de aftrap zondagnamiddag te geven.

Club is dit seizoen nog op drie fronten actief en maakt dus nog kans op een historische dubbel, met de Beker en de landstitel. Club Brugge was in 1996 het laatste Belgische team dat daarin slaagde. In de geschiedenis van het Belgische voetbal viel het nog maar zeven keer voor. KV Mechelen pakte vorig seizoen wel de kleine dubbel, met de titel in tweede klasse en de Beker. Met elf Bekers op het palmares is Club ook recordhouder.

Antwerp speelt zijn eerste finale sinds 1992. Een legendarisch duel in het Brugse Olympiastadion leverde toen een 9-8 zege na strafschoppen op tegen KV Mechelen. Na 1955 de tweede Beker voor The Great Old en eentje die bovendien kwalificatie opleverde voor de Europese Beker voor Bekerwinnaars, waarin een jaar later de finale op Wembley met 3-1 verloren werd van Parma.
77 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • ringo van der pulst

  Had dat ook al gezegd maar had er iets bijschreven over een bepaalde bevolking groep die zich graag mengt tussen de fans op de heizel alleen maar om op te stoken en te vechten en al zeker als de fans flamand zijn.Gent is ook beter bereikbaar voor beide ploegen.

 • Danny Buyse

  Hou het beschaafd als supporter wat de uitslag ook moge zijn dan is er geen enkel probleem

 • guido verwerft

  het zijn twee vlaamse clubs, waarom dan niet spelen op een neutraal terrein. bvb Gent of Genk. Waarom moet dat altijd in Brussel zijn ? ? ?

 • eduard janssens

  Je moet u niet afvragen wat amateurs er zitten, op de voetbalbond tussen 12 en 1 eet iederéén !!

 • Walter Mertens

  Om 10uur dan hebben de politiemensen ook nog iets aan hun dag.