Mignolet houdt bekerdroom van Essevee levendig met gigantische blunder

 Hét moment van de wedstrijd: Berahino scoort makkelijk na een kolossale blunder van Mignolet.
Photo News Hét moment van de wedstrijd: Berahino scoort makkelijk na een kolossale blunder van Mignolet.
Club Brugge
CLU
Club Brugge CLU
1
1
Zulte Waregem ZWA
ZWA
Zulte Waregem
Club Brugge heeft nog werk, wil het zich verzekeren van een ticket voor een 19e bekerfinale. Thuis tegen Zulte Waregem kwam een erg onzuiver blauw-zwart niet verder dan een 1-1-gelijkspel. Mats Rits opende, Saido Berahino zorgde na een zeldzame blunder van Simon Mignolet voor de eindstand.

Philippe Clement koos voor een 3-5-2, met Vlietinck en Sobol op de flanken en Okereke en Openda in de spits. Die keuze kwam er ook omdat Diatta en Dennis onbeschikbaar waren en hun gemis liet zich duidelijk voelen. Club speelde z’n slechtste eerste helft sinds lang en ontsnapte zelfs al vrij vroeg aan een tegengoal. Bruno schoot vanuit een scherpe hoek echter naast. Voor het overige was het initiatief wel voor blauw-zwart, maar Openda, Sobol, Vlietinck, Okereke… Niemand slaagde erin een bruikbare bal voor doel te gooien. Wanneer die laatste dan toch een keer goed voorzette kon Vanaken na onvoldoende doortastend werk van Bossut richting leeg doel koppen, maar Seck redde spectaculair van de lijn. 0-0 meteen ook de ruststand.

 De Ketelaere (links) viel sterk in en schotelde Rits de openingstreffer voor.
Photo News De Ketelaere (links) viel sterk in en schotelde Rits de openingstreffer voor.

’t Zou uiteindelijk wachten zijn op de knappe invalbeurt van Charles De Ketelaere voor wat animo, want bij zijn eerste noemenswaardige actie was het wel meteen prijs: hij passeerde twee man op rechts en na een dummy van Vanaken mocht Rits de opener voorbij Bossut schieten. Plots leek de motor van Club te gaan aanslaan, tot het licht bij Mignolet even hé-le-maal uit ging. De doelman wou het spel verleggen op een terugspeelbal, maar vergat daarbij dat Berahino centraal was genaderd. Die mocht vervolgens met de glimlach het gemakkelijkste doelpunt uit zijn carrière scoren – ook de beste gaan wel eens in de fout. Er kwamen nog wel kansjes langs beide kanten - de 2-1 van Vormer werd nog nipt afgekeurd na buitenspel van Tau - maar 1-1 zou ineens ook de eindstand blijken. Daardoor wacht Club binnen twee weken aan de Gaverbeek nog een erg lastige terugwedstrijd en houdt Zulte Waregem de bekerdroom levendig.

Photo News
Photo News
BELGA
Photo News
BELGA
BELGA
BELGA
Photo News30 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Ivan De Bakker

  Als de var 5 minuten nodig heeft om te zien dat het buitenspel is dan klopt er iets niet...

 • Vanhove Giovanni

  Al der gene die hier kritiek geven ,ik heb van jullie nog niet gehoord voor kandidaat als beste keeper , volgens mij geen enkele voetbal kenner bij een spit mag 10 kansen missen wordt niet veel of gezegd is normaalste zaak van de wereld,maar een keeper 1 keer iets verkeerds doen zijn jullie aan Wenen. Van Cormbrugge heeft toch ook een flater gedaan ,of vergeten misschien ,alé voor de kritische personen stelde jullie kandidaat als jullie beter zijn ,ben eens nieuwsgierig wie gaat opstaan!

 • Mie Van Gestel

  Er zijn meer keepers die de blunder trofee verdienen o.a Van Crombrugge vorig jaar met z'n handschoenen.Of was dat geen blunder?

 • Hendrik Peetersen

  De Schacht man van de match.

 • ringo van der pulst

  Als je dit tegenover al zijn goede reddingen zet zou je best zwijgen.Het is stom maar het kan gebeuren.Iedereen zelfs de media gisteren deden alsof brugge de mist was in gegaan met tien-nul.Al eens rekening mee gehouden dat we ook nog eens kunnen verliezen?Wat gaat dat dan geven?En dag nationale rouw?