Mechelse bekerfinalisten als helden ontvangen bij terugkeer in stadion, waarna ze zich zelf achter tap zetten

Tim Matthys.
Photonews Tim Matthys.

Even kon en mocht de spanning van de boog. Na een bijzonder intense week, waarin KV Mechelen zaterdag ook een zowel op als naast het veld bewogen partij bij titelconcurrent Beerschot-Wilrijk afwerkte (0-0), beukte rood-geel gisteravond de poorten naar de finale van de cup open dankzij een prestatie die af was in Union (1-2). Een zege die in het Dudenpark logischerwijs al intens gevierd werd. Maar toen de spelersbus rond middernacht de parking van het AFAS-stadion opdraaide, kregen ze van de honderden aanwezige fans een ware heldenontvangst. Een oranje muur van stewards zorgde eerst nog voor wat afscheiding tussen spelers en fans, maar al snel moest die het begeven waarna de Mechelse bekerhelden zich al springend tussen de zegedronken supporters begaven. Even alle miserie van het voorbije jaar vergeten, toen de club degradeerde en nadien betrokken raakte in het voetbalschandaal. Het feestje werd daarna verdergezet in een bar in het stadion, waar vele fans die geen ticket konden bemachtigen de match samen beleefden. Joachim Van Damme en Seth De Witte ontpopten zich al snel tot roergangers en zorgden ook voor de nodige drankbedeling. Zaterdag ontvangt KV Mechelen, nu al 22 matchen lang ongeslagen, Westerlo.

Photonews
Photonews
Photonews
Photonews
Photonews
Photonews
Photonews
Photonews
De Witte, Van Damme en Vrancken.
Photonews De Witte, Van Damme en Vrancken.
Treintje met Corryn, Engvall en Bijker.
Photonews Treintje met Corryn, Engvall en Bijker.
Schoofs uitgelaten.
Photonews Schoofs uitgelaten.
Bijker en Corryn hebben al een kartonnen cup vast.
Photonews Bijker en Corryn hebben al een kartonnen cup vast.
Photonews
Photonews
Kaya verkoos een glas champagne boven bier...
Photonews Kaya verkoos een glas champagne boven bier...
... of twee glazen.
© Gregory Van Gansen / Photonews ... of twee glazen.
Photonews
Swinkels mee aan het feest.
Photonews Swinkels mee aan het feest.
Kaya, die tot zijn grote ontgoocheling geschorst is voor de bekerfinale, op de drums.
Photonews Kaya, die tot zijn grote ontgoocheling geschorst is voor de bekerfinale, op de drums.
Champagne voor Storm, die zich weer ontpopte tot de man van de assists.
Photonews Champagne voor Storm, die zich weer ontpopte tot de man van de assists.
Photonews
Photonews
Photonews
Verrips.
Photonews Verrips.
Photonews8 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Dirk Huyghe

  Er zijn er hier blijkbaar een paar die al volledige inzage in het dossier hebben gekregen ... Het moet toch echt pikken jongens dat succes van KVM.

 • frankie bressinck

  Bekerwinnaar is reeds gekend! KVM speelt zijn laatste wedstrijden half maart, dan zes weken geen matchritme, oefenmatchen spelen, spelers die elders gaan voetballen enz...

 • Paul Moeremans

  Mr Peeters, matchfixing is NIET bewezen, alleen maar vermoedens !!!

 • Johan Verhoeven

  Wat een zielige reacties hier... De spelers waarvan sprake zijn op enkele na allemaal nieuwe spelers, die niks te maken hebben met de vermeende onregelmatigheden! Dus een beetje respect is op zijn plaats voor deze sporters nee? Verder staat een verdenking, want KV Mechelen is NERGENS van beschuldigd, voor de meeste al gelijk met een veroordeling... Wat jaloezie of onwetendheid met een mens al niet kan doen...

 • Frans Peeters

  Wij zijn het allereerste land waar een ploeg die matchfixing heeft gedaan de finale van e beker MAG spelen. Schaam U bond. Ik kijk nog zelden naar de Belgische competitie. Geef mij maar de sensationele eredivisie.