Kompany over lang proces en nieuwe blessure: “Signaal geven dat ook ik bereid ben risico’s te nemen”

“Ik wist was dit proces zo lang zou duren. Wat we doen staat haaks op de filosofie van vorige jaren.” Vincent Kompany was opgelucht na de kwalificatie in de Croky Cup. De nieuwe blessure deerde hem minder. “Ik moest het signaal geven dat ook ik bereid ben om risico’s te nemen.” 

We hebben het gecheckt. Van 17 augustus was het geleden. Toen na de 4-2-nederlaag op Kortrijk. Na de bekerkwalificatie op Beerschot nam Vincent Kompany eindelijk nog eens het woord. “Ik ben opgelucht voor de jongens”, vertelde hij. “We hebben ons in de match moeten knokken. Deze competitie is belangrijk, de jongens kunnen hopelijk vertrouwen halen uit deze zege.” Nadien ging het ook over het lange proces, zijn blessure - “ik moest dit risico nemen - en het debuut van Roofe. 

Over het proces: “Had verwacht dat dit zolang ging duren”

“We proberen een filosofie te brengen die haaks op die van de voorbije jaren staat. Hoe dan ook gaan we die verderzetten. Geen compromis. Maar het vergt tijd en veel energie. Ik had toch wel verwacht dat het zo lang zou duren. Vandaar mijn rust.” 

Over zijn blessure: “Moest in deze match het risico nemen”

“Ik kon vandaag de jongens niet voor leeuwen smijten. Ik moest het signaal geven dat ook ik bereid ben een risico te nemen in een match die voor ons belangrijk was. Ik kan tegen een stoot en ik zal er niet minder van worden.” 

Over het debuut van Roofe: “Hij heeft die vinnigheid”

“We zijn blij dat Roofe negentig minuten kon spelen. Hij zoekt naar die momenten in de zestienmeter, maar er lag 0,0 druk op hem. Hij kende geen voorbereiding.” 

Kompany.
VTM Kompany.
Photo News
Photo News
Photo News63 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Luc Cleynhens

  Het verval was al bezig voordat Kompany er kwam, en het verval gaat gewoon in versnelt tempo verder. Zo simpel is het !!!!

 • Miel Geers

  Kompany heeft zijn beste tijd gehad. Hij zou beter in schoonheid eindigen en stoppen met voetballen !

 • Carlos Simonis

  Supporters reageren altijd hetzelfde, gaat het slecht, dan is hun elftal geen cent waard. Gaat het goed, dan moet bijna iedere speler in aanmerking komen om bij de Rode Duivels te spelen. Veel geblaat. Anderlecht gaat inderdaad door een diep dal, en dat was aan de hand voordat Kompany erin stapte. Geen enkele andere trainer durfde dat aan. Kompany kan niet voor miljoenen inkopen doen, en het verval was ver voor hem aan de gang. En dit zijn de gevolgen, Anderlecht heeft dus heel veel tijd nodig.

 • hugo wouters

  Beste Vincent, neem een verstandige beslissing, en stel je zelf niet op in de ploeg. Wij hebben de flaters die je begaan hebt met tegenzin moeten vaststellen. En dit is het gevolg van al de kwetsuren die jij moet ondergaan. De hamstrings in de bovendij die gekwetst is zal wel herstellen, maar bij een eerste sprint versnelling die je doet, zal die opnieuw springen net alsof een elastiek die scheurt. En ik spreek van ondervinding wat ik heb dit zelf ook meegemaakt en noodgedwongen moeten stoppen.

 • SANDY VANROOSE

  Had beter signaalgever geworden bij RSCA