Klacht van Duffel over bekerloting is ongegrond

photonews
De klacht van amateurclub KFC Duffel over de loting van de zestiende finales van de Beker van België is ongegrond. De loting moet niet overgedaan worden.

Duffel diende op 30 augustus, twee dagen na de loting in Tubeke, een klacht in bij het Competitions Department van de KBVB. De amateurclub vond dat het geheim karakter van de loting geschonden was omdat één van de balletjes in de pot van de 1A-clubs geopend was. Na zes minuten merkte Jan Claes, die als vertegenwoordiger van naamsponsor Croky de loting uitvoerde, dat één van de balletjes in zijn pot open was gegaan. Claes sloot het balletje zonder het uit de bokaal te halen en ging over tot de trekking van het tweede balletje. Net voor de trekking van het derde duel haalde KBVB-personeelslid Mathias Levacq het balletje even uit de trommel om er zeker van te zijn dat het dicht was. Volgens Duffel was de rechtsgeldigheid van de trekking daardoor in het gedrang gebracht.

Het juridisch departement van het Uitvoerend Comité wees de klacht vorige week af als ongegrond. "Na nazicht van de beelden, het verloop en de organisatie besliste het Uitvoerend Comité de klacht als ongegrond af te wijzen. Geen enkele andere club, van de in totaal 32 clubs, heeft zich bovendien gemanifesteerd of enige bedenking gemaakt met betrekking tot deze loting", luidt het.

Duffel kreeg tijdens de loting van de zestiende finales van de Croky Cup een verplaatsing naar Jupiler Pro League-club STVV voorgeschoteld.
1 reactie

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


  • rudolf jacobs

    het had maar eens over de 5 groten moeten gaan hebben je zou een kermis gezien hebben,daaraan zie je na de 1ste klasse trekken ze zich op den bond niks aan alleen de centen die ze moeten betalen tellen nog en voor de rest copy van de regering zwijgen en betalen

Live Voetbal

Jouw inzet
Mogelijke uitbetaling 0,00