Jonkies en invallers krijgen kans van Clement: toelatingsexamen én herexamen

Photo News
‘t Is money time voor de invallers van Club, zij die vanavond hun kans krijgen in de bekermatch tegen Francs Borains. Slagen de youngsters voor hun toelatingsexamen, of krijgt het debacle van Deinze een sequel?

Rust voor de grote mannen vanavond in de Borinage, sowieso niet meteen de droombestemming van Vanaken en co. in deze drukke periode. Deli, Mitrovic en Diatta blijven zelfs thuis, Vormer, Vanaken en Mata starten op de bank. Philippe Clement ziet de veredelde oefenmatch tegen de amateurclub als een ideaal leermoment - hij wil vanavond met de kwalificatie én een pak informatie terug op de bus richting Knokke-Heist stappen. Daar waar Cools, Peres en ook Amrabat vorig jaar rond deze tijd in Deinze flink door de mand vielen, hoopt Clement in de regio van Boussu wél tot positieve inzichten te komen.

Zo zullen jonkies Van der Brempt, De Ketelaere en Kossounou zo goed als zeker aan de aftrap verschijnen, terwijl daarnaast nog een handvol invallers hun kans zullen krijgen. Voor hen is het D-day - falen tegen een club uit tweede amateur is eigenlijk geen optie. Francs Borains staat voor viriel mannenvoetbal - aan de gepasseerde spelers en jonge talenten om te tonen wat ze waard zijn. Eén speler krijgt daar niet de kans toe: Dion Cools is fit, maar wordt zelfs al voor dit soort bekerwedstrijden gepasseerd. Een (oud) mentaliteitsprobleem.

De Ketelaere.
Photo News De Ketelaere.

Grootst mogelijke blamage

Voor Club is de bekermatch dé gelegenheid om iedereen qua fysieke inspanningen min of meer op dezelfde lijn te krijgen. Dat wordt sinds het begin van het seizoen op training én na de wedstrijden gecompenseerd door extra loopwerk. Zo trekken Schrijvers en co. na elke match opnieuw het veld op voor een stevig loopnummer, iets wat bij andere clubs doorgaans enkel tijdens de voorbereiding gedaan wordt. Van de hele spelersgroep staan enkel Kossounou en De Ketelaere voor hun eerste minuten, terwijl Van der Brempt (11 minuten) en Diagne (20 minuten) ook nauwelijks speelden. Benieuwd of de Senegalees intussen fit genoeg is om speelritme op te doen.

Verder mogen ook Vossen (58 minuten), Vlietinck (125 minuten), Schrijvers (166 minuten) en Horvath (180 minuten) verwacht worden. ‘t Is daarnaast aannemelijk dat het experimenteel geheel versterkt wordt met pakweg Mechele, Rits, Openda of Okereke, jongens die vorige zondag tegen Anderlecht (grotendeels) aan de kant bleven. Ricca is nog steeds out, waardoor Sobol mogelijk opnieuw moet spelen. Eerste amateurclub Deinze was vorig seizoen nog van een ander kaliber dan Francs Borains, momenteel koploper in tweede amateur. Vanavond uitgeschakeld worden zou dan ook de grootst mogelijke blamage zijn voor Club. Zélfs met een veredeld B-elftal.

Kossounou.
Photo News Kossounou.4 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Brent Van Renterghem

  Zelf met 8 B spelers wint Brugge, is afrontelijk dat ze naar zo een poegske moeten!

 • Tom Haezebrouck

  Waarom niet starten met de beste elf en dan na een voorsprong kan je experimenteren.

 • Roos Desreveaux

  de kans dat het schandaal van deinze van vorig seizoen zich herhaalt is dus denkbeeldig, die gasten zijn niet gewoon om samen een match te spelen, trainen is nog iets anders, spijtig dat club niet met volle goesting voor de beker gaat, maar als ze falen zijn ze het niet waard om het truitje van club vuil te maken.

 • Piet Flament

  Blijkbaar ook niet veel lessen getrokken uit Club - Deinze ...