Herbeleef de stunt van Antwerp aan zee

Photo News
  • Albertpark (20u45)
  • Ref: Erik Lambrechts
  • Vanderhaeghe gunt enkele spelers rust
  • Antwerp met heel wat ex-eersteklassers
Nieuwe update beschikbaar

highlights


fase per fase

review
stop

2e helft afgefloten

2e helft afgefloten
Einde van de wedstrijd. Antwerp stunt op het veld van Oostende, nota bene de leider in de Jupiler Pro League.


Geen 1-2
In de slotminuten is Oostende nog dicht bij de aansluitingstreffer. Antwerp komt met de schrik vrij en is nu wel heell dicht bij de kwalificatie.


Hard schot Dufer
De kansen zijn en blijven voor Antwerp. Dufer neemt een voorzet in één tijd op de slof, maar trapt recht op Biebauw.

BELGA

Biebauw voorkomt 0-3
Bijna was de wedstrijd helemaal beslist, maar dat is buiten Biebauw gerekend.


Slotkwartier
Kan Oostende de uitschakeling nog vermijden? Dan zal het wel twee keer moeten scoren in de slotfase. De laatste 15 minuten gaan in.


goal

Doelpunt voor Antwerp

0-2 Maxime Biset
Het ziet er nu wel héél goed uit voor Antwerp. Biset trapt op de rand van de zestien de 0-2 staalhard voorbij Biebauw tegen de netten.


Akpala naast
De invaller, pas in de ploeg gekomen voor Berrier, zorgt voor wat dreiging. Zijn poging hobbelt naast.


Dequevy op de lat
Oostende ontsnapt aan de dubbele achterstand. Dequevy is dicht bij de 0-2, maar via de hand van Biebauw raakt de bal de dwarsligger.

photo_news

Wachten op kansen
Oostende wil zo snel mogelijk de gelijkmaker op het scorebord zetten, maar aanvallend loopt het stroef vandaag.


start

2e helft op gang gefloten

2e helft op gang gefloten
De bal rolt opnieuw aan de kust. Kan Antwerp de voorsprong vasthouden en zo voor een stunt zorgen?


stop

1e helft afgefloten

1e helft afgefloten
Antwerp gaat de rust in met een 0-1 voorsprong na een wereldgoal van Owusu. Kan het nog 45 minuten standhouden aan de kust?

BELGA

Bijna 0-2
Met de rust in zicht is Owusu dicht bij zijn tweede van de avond. De spits is eerder op de bal dan Biebauw, maar hij kopt het leer in het zijnet.

Photo News

Debaty voorkomt 1-1
Nieuwe kans voor Oostende. Een schot van Canesin wijkt nog af, maar Debaty heeft een goede redding in huis.


Musona voorlangs
Berrier laat een prima indruk na vandaag. Uitstekende voorzet naar Musona, maar die krijgt het leer niet binnen het kader.


goal

Doelpunt voor Antwerp

0-1 Owusu
Antwerp klimt op voorsprong aan de kust na een fantastisch doelpunt van Owusu. De spits trapt het leer via de kruising tegen de netten. Wereldgoal!


Biset brengt redding
Uitstekende voorzet van Berrier richting tweede paal, maar het is Biset die de bal in hoekschop kopt. Prima ingreep van de verdediger.

photo_news

Biebauw in actie
Antwerp maakt aanvallend maar weinig klaar in het openingskwartier. Hairemans zet voor, maar Biebauw kan de bal makkelijk uit de lucht plukken.


Kustboys controleren
KV Oostende heeft de match in handen. Een schot van Berrier wijkt af op de arm van Colpaert, maar de ref vindt het te weinig om de bal op de stip te leggen.


Oostende laat 1-0 liggen
Uitstekende mogelijkheid voor de kustploeg. Cyraic zet gevaarlijk voor en vindt uiteindelijk Brillant. Die raakt de bal volledig verkeerd, weg kans.


Goede start Antwerp
'The Great Old' begint veelbelovend aan de kust. De bezoekers versieren de eerste hoekschop van de match, maar zonder vervolg.


start

1e helft op gang gefloten

1e helft afgetrapt
Oostende trapt zijn bekerduel op gang. Kan Antwerp zich meten met de leider uit de Jupiler Pro League?


Opstellingen
KV Oostende:
Biebauw, Antunes, Brillant, Milic, De Schutter, Jali, Vandendriessche, Berrier, Musona, Canesin, Cyriac
Antwerp:
Debaty, Biset, Colpaert, Dom, Owusu, Malsa, Dequevy, Omolo, Perdichizzi, Hairemans, Ndiaye

BELGA

voorbeschouwing

Pittig bekerduel voor competitieleider KV Oostende vanavond, dat in het eigen Albertpark Antwerp FC ontvangt. Hoewel Yves Vanderhaeghe op zijn hoede is voor de komst van de tweedeklasser, besloot hij een handvol spelers rust te schenken. Biebauw mag alvast voor de tweede keer dit seizoen onder de lat postvatten. Eerder deed hij dat omwille van een disciplinaire schorsing voor Ovono, maar ook in de beker krijgt hij nu zijn kans. Ook onder andere Lukaku en Capon krijgen rust. Die laatste is onvoldoende hersteld van een lichte dijblessure die hij zaterdag tegen KV Kortrijk heeft opgelopen. Linksachter Fabien Antunes staat voor zijn vuurdoop en mogelijk start ook Niels De Schutter door de afwezigheid van Capon een eerste keer in de basis. Xavier Luissint maakt dan weer voor het eerst dit seizoen deel uit van de wedstrijdselectie. Spelmaker Michiel Jonckheere vierde maandag zijn rentree in het beloftenduel tegen Anderlecht, maar zit nog niet in de groep.

KVO gaat dan wel aan de leiding in de competitie, toch wil de kustploeg dit seizoen ook komaf maken met de magere bekerreputatie. Op een kwartfinale als tweedeklasser onder Vanderbiest en de met strafschoppen verloren halve finale tegen Lokeren twee jaar terug na gooide KVO zelden hoge ogen in het toernooi. Met het ambitieuze Antwerp krijgen de Kustjongens wel meteen een eerste stevige horde voor de voeten. Biset, Dufer, Kudimbana, Vansteenkiste,  Colpaert, N'Diaye, Daeseleire,  De Decker, Brodic, Dequevy, Hairemans en Adesanya speelden in een recent verleden voor een team uit de Jupiler Pro League

Volg alle actie hier LIVE vanaf 20u45!