Geen dubbel voor Club Brugge: Lior Refaelov nekt zijn ex-ploeg en schenkt Antwerp de beker

BELGA
Club Brugge
CLU
Club Brugge CLU
0
1
Antwerp ANT
ANT
Antwerp
Niet favoriet Club Brugge, wél Antwerp mocht vanavond de beker omhoog steken in een leeg Koning Boudewijnstadion. Leko en matchwinnaar Refaelov vierden tegen een ontluisterend zwak blauw-zwart, dat uiteindelijk naast de dubbel grijpt. The Great Old mag ten koste van Charleroi rechtstreeks naar de poules van de Europa League.

Eindelijk weer voetbal! Club Brugge en Antwerp lijnrecht tegenover elkaar in de langverwachte bekerfinale vandaag op de Heizel, helaas zonder toeschouwers. Wel mét Lamkel Ze aan de aftrap en Club Brugge ‘au grand complet’. Met de herstelde Mata, Balanta en Diatta in de basis en ook de uitgeziekte Mechele centraal achterin. Opvallend: Krmencik haalde zelfs de wedstrijdselectie niet bij blauw-zwart. Clement koos voorin voor De Ketelaere en Okereke, jong talent Badji startte op de bank. In de eretribune een twintigkoppige delegatie van beide ploegen. Links Mannaert en Verhaeghe, rechts Gheysens en D’Onofrio. Toen de Brabançonne weerklonk, beseften de bijna 200 aanwezigen pas goed hoe het ‘nieuwe’ voetbal zonder fans er tot nader order écht uit zal zien.

Photo News

Antwerp liet Club Brugge vanaf minuut één komen, een uitstekend plan zo bleek. De Great Old was levensgevaarlijk in de omschakeling, terwijl blauw-zwart helemaal niets klaar kreeg. Na zes minuten al stond Mbokani oog in oog met Mignolet, maar de Brugse doelman hield goed stand. De eerste van een vijftal goeie kansen voor Antwerp voor de rust. Hongla mikte nog net over en ook Jukleröd was dicht bij een doelpunt. Uiteindelijk zorgde Refaelov tegen zijn ex-ploeg halverwege de eerste helft voor de openingsgoal. De Israëliër gleed de bal op aangeven van Jukleröd eenvoudig tegen de touwen, een verdiende treffer voor Antwerp. De Great Old toonde zich in de ganse eerste helft véél scherper dan Club, dat loom en ongeïnspireerd voor de dag kwam. Geen bal tussen de palen voor de pauze en quasi niemand die een voldoende haalde. Met Deli, Vanaken en vooral Balanta op kop presteerden de Bruggelingen flink onder de norm en de verwachtingen, met een logische 0-1-achterstand als gevolg. Club verbaasde zichzelf - nooit was de landskampioen vorig seizoen zwakker in een topwedstrijd dan vandaag.

REUTERS

Na vijf minuten in de tweede helft greep Clement in. Okereke werd tegen zijn goesting naar de kant gehaald, Badji vierde zijn officieel debuut. Club zocht naar openingen, maar stuitte telkens opnieuw op een rood-witte muur. Antwerp was op zijn beurt veel minder gevaarlijk op de counter dan voor de rust. De eerste échte kans was voor invaller Badji. Verraderlijke kopbal van de Senegalees, maar doelman Matijas was bij de les. De 18-jarige spits bracht leven in de blauw-zwarte brouwerij: Matijas moest na 70 minuten opnieuw alles uit de kast halen om een hard schot van Badji uit zijn doel te weren. Club groeide met mondjesmaat, maar de tijd tikte weg. Clement wisselde bij ingang van het slotkwartier Sobol voor Schrijvers, Rits kwam voor Balanta.

BELGA

In het slotkwartier was Badji er met het hoofd nog eens dicht bij en ging een schot van Schrijvers net naast. Uiteindelijk slaagde Club er ondanks een betere tweede helft niet in het tij te keren… met alle gevolgen van dien. Geen dubbel voor blauw-zwart, ietwat tegen de verwachtingen in mocht Antwerp vieren op de Heizel. Een dreun voor de Bruggelingen, een droomstart van het nieuwe seizoen voor Leko en The Great Old, die rechtstreeks naar de poules van de Europa League mogen.

Lees ook:

ONS RAPPORT. Twee (onverwachte) buizen bij Club Brugge, Lamkel Zé uitblinker bij Antwerp

Clement: “Ik hoop dat dit een wake-upcall is voor mijn groep”

Mignolet: “We hebben het onszelf moeilijk gemaakt voor rust”

Matchwinnaar Refaelov: “Het plannetje klopte helemaal”

Photo News
BELGA
BELGA
EPA
Photo News
Photo News
Photo News
Photo News
EPA
BELGA
Photo News
Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.42 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Ber Mascotti

  Proficiat, terechte winnaar. Brugge te mak en inspiratieloos. Terug met beide voetjes op de grond.

 • Marcel Wouters

  Is dat de verdediging van Brugge dit jaar? Een Antwerpspeler ontvangt vrij de bal op rechts net over de middenlijn, de Brugge verdediger staat op ongeveer 5 meter ervandaan, en wat doet die gast, gewoon op afstand meelopen met de Antwerpspeler tot in eigen backaerea, waar de kans om te scoren procentueel verhoogt. Op die fase kon Mignolet de zaak nog redden. Maar even later dezelfde scene op links waaruit Rafaelov kan scoren.

 • Ludwig Janssens

  Ik hoop dat leko niet hetzelfde doet met refaelov bij brugge. Hier kan hij hem zeker nog gebruiken.

 • Danny Buyse

  Antwerp was verdedigend heel sterk en snel in het counteren. Bij Club was het te traag in de eerste helft en de deuren stonden achteraan allemaal open. In de 2de helft Antwerp niet meer gezien en Club kon amper kansen bijeen voetballen tegen een muur.

 • marnix laureyns

  Antwerp geeft een sterk blok en fysiek sterke voetballers staan. Proficiat aan deze spelers.