Francs Borains-coach Brogno: “Club is geen Belgische, maar Europese topploeg”

Ruud Vormer.
Photo News Ruud Vormer.
Hoogdag in de streek van Boussu, waar het lokale Francs Borains vanavond Club Brugge ontvangt: “Een fantastisch geschenk”, meent coach Dante Brogno. 

“Dit is de beste ploeg van België. Meer nog: het is geen Belgische, maar een Europese topploeg die we ontmoeten. Ze zijn in vorm en leven in de euforie van de Champions League. Ook al zullen ze niet met hun sterkste elftal starten, toch blijft Club de grote favoriet. We moeten realistisch zijn. Ik zal mijn spelers meegeven dat ze zich moeten amuseren en profiteren van deze momenten”, aldus Brogno. 

“Waar we ons aan vastklampen? Met Luik zijn we twee jaar geleden door Zulte Waregem uitgeschakeld na een 2-3-nederlaag, dit terwijl zij drie strafschoppen nodig hadden (grijnst). De beker is en blijft de beker, en dat geeft ons moed.” 

Het 53-jarige boegbeeld van Sporting Charleroi verzamelde tussen 1986 en 2001 389 wedstrijden voor de Karolo’s, waarin hij 108 keer scoorde. In het seizoen 2002-2003 won de coach van het voormalige Boussu Dour als hoofdtrainer van Charleroi met 1-2 in het Jan Breydelstadion, vooraleer hij aan de slag ging bij Olympic Charleroi, Union, Tubize, La Louvière en RFC Liège: “Dat blijft nog steeds één van de mooiste herinneringen zijn mijn carrière.”

Dante Brogno in 1997.
Photo News Dante Brogno in 1997.7 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Carlos Simonis

  Club Brugge is een geweldige leuke ploeg, maar de Europese top, dat moet nog bewezen worden. In een toernooi, en dat is de champions league, moet je als club ook veel geluk hebben. Zie Ajax afgelopen seizoen. Voor de club en supporters zou het geweldig zijn als ze in de groepsfase doorkomen. Het is en blijft een toernooi, niet altijd de beste clubs winnen.

 • AUGUSTIN GHIJSELS

  Niet overdrijven aub,ze konden niet eens winnen van godbetert...Galatasaray en zondag maar met de hakken over de sloot tegen hekkensluiter uit BXL.Staan niet eens 1ste in de Jupiler League.

 • Jan Dewolf

  Dat noemen ze dan met " Italiaanse overdrijving zand in de ogen strooien " . En dan zijn er natuurlijk die dit voor waarheid nemen . Verleden jaar dachten ze in Deinze ook dat ze tegen een Europese topclub zouden spelen .

 • rik cappelle

  Als ik zie met wie wij daar allemaal naar toe trekken dan is een nieuw Deinze scenario niet onmogelijk. Moest dit gebeuren, hopelijk niet, dan moeten ze achteraf niet komen janken ook want het is een mes die langs twee kanten snijdt.

 • Allard Emile

  Europees topploeg???? Ik wens het Club maar dat zullen we zien na Réal en PSG!