Club ontsnapt aan uitschakeling in Croky Cup: blauw-zwart rekent pas na strafschoppen af met Oostende

Photo News
KV Oostende
KVO
KV Oostende KVO
1
1
Club Brugge CLU
CLU
Club Brugge
‘t Heeft bloed, zweet en tranen gekost, maar Club Brugge staat wel in de kwartfinales van de Croky Cup. Blauw-zwart klopte Oostende na een strafschoppenreeks aan de kust. Na 120 minuten stond het 1-1.

Club kwam tegen KV Oostende na zwak verdedigen vroeg op achterstand na een goal van Idrissa Sylla, waarna de troepen van Philippe Clement eigenlijk de hele wedstrijd onder de verwachtingen bleven. Tekenend was de wissel van David Okereke, die al na een halfuur naar de kant werd gehaald.

Uiteindelijk sloeg Krépin Diatta, veruit de meest bedrijvige Bruggeling, een kwartier voor tijd toe. Toen Yaya Sané een minuut nadien mocht gaan douchen na een overtreding op de ingevallen Loïs Openda, leek een moedig Oostende eraan voor de moeite. Maar in de reguliere speeltijd werd er niet meer gescoord.

Ook geen doelpunt(en) in de verlengingen, waardoor er penalty’s moesten genomen worden aan de kust. En daarin trok Club aan het langste eind, met dank aan Simon Mignolet. De Rode Duivel stopte de elfmeters van Renato Neto en Logan Ndenbe. Éder Balanta trapte de beslissende strafschop tegen de netten. 

Photo News
BELGA
Photo News
BELGA27 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Paul Van den Bruel

  Het gaat iedere match van slecht naar erger. Als de toestand niet verbetert zie ik Club geen kampioen worden. Waar is de tijd van de grinta en de werklust door Leko naartoe. Clement is te soft met zijn spelers en er mankeert een echte spits a la Mbokani.

 • danny buyse

  Met grote afstand de slechtste wedstrijd van Club. De laatste 5 tot 6 weken waren het de spitsen die hun kansen verkwanselden terwijl er op Oostende amper kansen werden bij mekaar gevoetbald. Ook al was het 3 keer tegen het kader daar mag u zich niet op blindstaren.

 • ETIENNE BOECKX

  Als we eerlijk zijn ! Moest Oostende ook nog een penalty krijgen ! Hé arbiter.

 • rik cappelle

  Ik hoop dat Mr Verhaeghe en Mr Mannaert reeds weken aan een stuk opgemerkt hebben dat het met deze spitsen wel eens zeer lange en pijnlijke play-offs zouden kunnen worden. Zoals reeds meerdere keren vermeld heb ik het samen met zeer vele supporters reeds zeer lang gehad met Openda maar wat Okereke reeds maanden aan een stuk op de mat brengt, met gisteren als absoluut dieptepunt, is zelfs geen "nationaal" voetbal waard. En dat ze niet beginnen over Vossen hé !

 • Bart Dekeyser

  Als dit de topploeg us en ons voetbal moet redden.... zet regeling RSZ maar in werking....