Club moet kruis maken over dubbel, Blondelle nekt ex-ploeg diep in extra tijd

BELGA
Club Brugge en Michel Preud'homme moeten hun droom over een dubbel opbergen. De Bruggelingen gingen vandaag in extremis met de billen bloot in de Oostkantons. Blauw-zwart kwam op karakter terug van een 2-0 achterstand, maar diep in de extra tijd nekte uitgerekend Blondelle zijn ex-club (3-2).

Michel Preud'homme wil graag eens de dubbel winnen in zijn carrière en dus nam hij aan de Kehrweg geen risico. De elf die afgelopen vrijdag KV Mechelen inblikten met 6-1 werden opnieuw in de wei gestuurd. Bij Eupen werden met onder meer Hendrik van Crombrugge wel enkele gevestigde namen aan de kant gehouden. De verwachte stormloop van Club in de openingsfase bleef uit. Eupen nam meteen de partij in handen en sloeg een eerste keer toe met een knappe vrije trap van Luis Garcia. Blauw-zwart probeerde nadien zich in de partij te knokken, maar echte kansen leverde dat niet op.

Preud'homme liet een zwakke De Bock tijdens de rust in de kleedkamer voor Cools, maar veel zoden aan de dijk bracht die wissel niet. Amper drie minuten ver in de tweede helft begon Henry Onyekuru aan zijn nominatie voor Doelpunt van het Jaar. De jonge Nigeriaan rolde de Brugse defensie op en gaf dan Butelle het nakijken. Heerlijke goal en dikke miserie voor een aanvallend onmondig Club. Blauw-zwart bleef echter niet bij de pakken zitten en rechtte de rug. Op amper zes minuten tijd trokken Vanaken en Vossen de scheve situatie recht. Verlengingen leken onafwendbaar in Eupen, tot invaller Blondelle in de slotseconden de Panda's het delirium bezorgde. Voor Club rest na ook de Europese uitschakeling enkel nog de eigen competitie.

Lees het verslag van onze man in Eupen op HLN SPORT PLUS! Proef nu vier weken voor slechts twee euro.

Photo News
Photo News
BELGA
Photo News
BELGA
Photo News
Photo News
BELGA