Clement: “Was tijdens rust heel kwaad”, penaltyheld Mignolet: “We willen de Croky Cup absoluut winnen”

rv
Club Brugge plaatste zich met veel moeite voor de kwartfinales in de Croky Cup. Blauw-zwart won na een strafschoppenreeks in Oostende, Simon Mignolet stopte twee penalty’s. “Het was een speciale match”, klonk het bij de doelman.

“De andere keeper (Ondoa, red.) speelde een geweldige wedstrijd”, vertelde Mignolet. “Gelukkig stop ik twee strafschoppen en trappen wij onze penalty’s binnen. We zitten er nog in, en dat is het belangrijkste. We willen deze trofee absoluut winnen. Of dit een van onze mindere matchen van het seizoen was? Absoluut. We kwamen op achterstand en dan was het moeilijk. Uiteindelijk winnen we wel. En nu: stap voor stap richting de finale.”

Clement: “Heb me tijdens de rust heel kwaad gemaakt”

“Of dit een frustrerende wedstrijd was? Ja, omwille van de eerste helft. Ik was teleurgesteld in mijn groep”, aldus Philippe Clement. “Ze stonden niet met de juiste mentaliteit op het veld. Ze hadden te veel zelfvertrouwen. Ik heb me tijdens de rust heel kwaad gemaakt. In de tweede helft kreeg ik een goede reactie te zien. Oostende tankte ook energie na dat openingsdoelpunt, en dan was het aan ons om de muur open te breken. Da’s niet evident. De ploeg is blijven strijden en dan heb je een tikkeltje geluk nodig. Ik ben blij dat mijn ploeg cool is gebleven tijdens de penalty’s. Uiteindelijk is deze bekerzege verdiend.”




12 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • jammy cappon

  @ringo : heel heldere analyse. Ben het volledig met je eens. Probleem is dat een goede scorende spits moeilijk te vinden is met de wintermercato. Rezaei terughalen?

 • Peter De Decker

  Waarom Jelle Vossen niet opstellen? Zo een goeie speler. Veel ploegen zouden hem graag in hun team hebben.

 • ringo van der pulst

  Zo als iedereen weet hebben we en goeie spits nodig in de box en dan halen we het met de vingers in de neus.En ja ik vond kvo gisteren goed spelen,altijd met tien verdedigen en snel omschakelen dat is fysiek heel zwaar en dat deed kvo heel goed.Ik heb een mooie match gezien.Voor fcb was dat niet makkelijk om er door te geraken en aan de zestien is duidelijk wat er nodig is.Ondertussen halen we het omdat wel iedereen eens zijn goal maakt en dat is ook een verdienste.

 • Freddy Madou

  Man, man dan zal er toch een andere ploeg moeten staan, als dit de sterkste ploeg opstelling was gisteren dan ziet dit er niet goed uit, Clement zal nog veel werk hebben, best dat Diatta nog goed speelde anders was het huilen met de pet op.

 • Lode Kempen

  Laat sommige zeer goede spelers dan niet op de bank zitten...of wordt er met twee maten en gewichten gewerkt door clement!!