Belgische beker wordt omgedoopt tot Croky Cup

BELGA
Chipsmerk Croky wordt vanaf het seizoen 2015-2016 de nieuwe naamsponsor van de Beker van België voetbal. De competitie heet voortaan Croky Cup. Croky tekende een overeenkomst met de Belgische voetbalbond voor de komende drie jaar, zo is vandaag bekendgemaakt.

Croky en de KBVB zijn geen onbekenden voor elkaar. Het chipsmerk was in het verleden al partner van de KBVB ('95-'01) en in 2013 gingen beide partijen opnieuw samen in zee. Croky werd één van de geprefereerde partners van de Rode Duivels.

Elkaar snel gevonden
"Toen de voetbalbond op zoek ging naar een nieuwe naamsponsor voor de Beker van België vonden beide partijen elkaar dan ook snel", klinkt het. Croky viert in 2016 zijn vijftigste verjaardag en wil met deze sponsoring "de ambitie onderstrepen om te bouwen aan de groei van dit Belgische merk".

Nieuw logo
Bij de nieuwe naam hoort ook een nieuw logo. "Het logo bestaat uit drie belangrijke elementen", legt Jan Claes, Directeur Croky bij Roger&Roger, uit. "We gebruikten het originele Croky-logo als vertrekpunt en gaven het een volwassener en sportiever imago door de toevoeging van de trofee en het woord Cup in een steviger font. En als Belgisch merk vonden we ook de aanwezigheid van de nationale driekleur zeer belangrijk!"

PHOTO_NEWS
Benny Proot