Beerschot-Anderlecht is topaffiche in Croky Cup, Club trekt naar Francs-Borains en Antwerp ontvangt Lokeren

Anderlecht.
BELGA Anderlecht.
Club Brugge moet de bus op naar Francs-Borains (2am) in de 1/16de finales van de Croky Cup. Vincent Kompany maakt met Anderlecht de verplaatsing naar Beerschot uit 1B en landskampioen Racing Genk neemt het op tegen SK Ronse uit de tweede amateurklasse. Dat is het resultaat van de loting van vandaag.

AA Gent, dat vorig seizoen de finale verloor van KV Mechelen, staat voor een pittige derby op bezoek bij Eendracht Aalst (2am). Standard krijgt het bezoek van Lommel SK (1B).

KV Mechelen won vorig seizoen als tweedeklasser de beker, maar mag dit jaar door zijn betrokkenheid in het fraudeschandaal in het Belgische voetbal niet deelnemen aan de Croky Cup. Union uit 1B nam na een loting als rechtstreeks geplaatst team in de zestiende finales de plek van KVM in. De Brusselaars treffen in eigen huis Verlaine (2am).

Eupen moet naar Cappellen (2am), terwijl Antwerp op de Bosuil Lokeren (1B) partij geeft. Cercle Brugge neemt het op eigen veld op tegen Rebecq (2am), Zulte Waregem aan de Gaverbeek tegen KFC Duffel (2am). Charleroi moet naar Rupel Boom (1am) en KV Kortrijk naar Seraing (1am). Sint-Truiden ontvangt Oud-Heverlee Leuven (1B), Mandel United (2am) is de gastheer van KV Oostende. Dessel Sport (1am) mag zich opmaken voor de komst van Moeskroen, Waasland-Beveren tot slot krijgt Westerlo (1B) over de vloer.

De wedstrijden staan tussen dinsdag 24 en donderdag 26 september op de planning.

Philippe Clement trekt met Club Brugge naar Francs-Borains.
BELGA Philippe Clement trekt met Club Brugge naar Francs-Borains.

De affiches op een rij:

Francs Borains (2am) - Club Brugge

Cappellen (2am) - Eupen

Beerschot (1B) - Anderlecht

Cercle Brugge - Rebecq (2am)

Antwerp - Lokeren (1B)

Zulte Waregem - KFC Duffel (2am)

Rupel Boom (1am) - Charleroi

Union (1B) - Verlaine (2am)

Standard - Lommel SK (1B)

Seraing (1am) - KV Kortrijk

Sint-Truiden - Oud-Heverlee Leuven (1B)

SK Ronse (2am) - KRC Genk

Eendracht Aalst (2am) - AA Gent

Mandel United (2am) - KV Oostende

Dessel Sport (1am) - Moeskroen

Waasland-Beveren - Westerlo (1B)

Televisie kan thuisvoordeel van amateurclubs niet afsnoepen

Televisiezenders zullen het thuisvoordeel van de amateurclubs in de Beker van België dit seizoen niet meer kunnen afsnoepen. Dat heeft Pierre François, CEO van de Pro League, gezegd in de marge van de loting van de Croky Cup.

Al twee edities krijgen amateurclubs onder bepaalde voorwaarden automatisch het thuisvoordeel in de Croky Cup als ze de zestiende en achtste finales haalden. Zo moest de minimale lichtsterkte van de lichtmasten op het voetbalterrein 300 lux bedragen en het stadion moet plaats bieden aan minstens 1.500 toeschouwers, waarvan 300 zitplaatsen.

Toch kon een amateurclub die deze voorwaarden vervulde het thuisvoordeel nog verliezen. Twee seizoenen terug moesten Heist en La Louvière alsnog op verplaatsing spelen bij respectievelijk Standard en Charleroi, omdat de rechtenhouders die duels hadden uitgekozen voor de rechtstreekse televisie-uitzending. In dat geval was een lichtsterkte van minimum 800 lux vereist.

De Pro League schrapt die regel, waardoor de rechtenhouders vrede moeten nemen met 300 lux, of een andere match moeten uitkiezen voor de live uitzending. “We hebben de voorwaarden om een match thuis te mogen spelen niet verstrengd. Ook in functie van een tv-uitzending kan de thuisspelende ploeg niet meer veranderd worden”, aldus François. Daardoor kan Rupel Boom Sporting Charleroi thuis ontvangen en kijkt ook Seraing KV Kortrijk in eigen huis in de ogen.
49 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • eric debanne

  Beerschot favoriet voor zijn matche tegen paars-wit ...

 • Lois Verdonk

  In de strijd om een plaatsje in 1ste klasse gaan die elkaar op het einde van het seizoen nog treffen. Zelfs dan is het nog geen topaffiche.

 • kamiel De Vleeschouwer

  Anderlecht is de top, en Beerschot levert de affiche. Gaat Vreven weeral kort door de bocht zoals vorig seizoen tegen Vrancken en Peeters? Ik ga zeker niet kijken.

 • jozef van riel

  Inderdaad kenners. Beerschot - Anderlecht is helemaal niet de meest spraakmakende affiche van de loting. Union - Verlaine daarentegen!!

 • rik cappelle

  Wij van onze kant gaan maar wijselijk onze mond houden zeker na onze "grootse en geweldige" prestatie verleden seizoen in het bekertornooi op het veld van Deinze.