Antwerp rekent af met Lierse in tweede helft, KV Kortrijk met moeite voorbij amateurclub

photo_news
Antwerp heeft in de zestiende finales van de Beker van België afgerekend met Proximus League-club SK Lierse. De Great Old won het streekduel in het Bosuilstadion met 2-0. Eerder op de avond rekende KV Kortrijk met de nodige moeite af met Durbuy.

Bij Antwerp kreeg onder meer Jelle Van Damme zijn eerste basisplaats, sterkhouders Geoffry Hairemans, Dylan Batubinsika en Joeri Dequevy startten op de bank. Lierse kon geen beroep doen op de geblesseerde Frédéric Frans.

In een gelijkopgaande eerste helft kregen de Pallieters de betere kansen. Wolke Janssens en Pierre Bourdin lieten de openingstreffer liggen. Ivan Yagan trapte wel raak, maar stond buitenspel en zag zijn goal afgekeurd worden. Voor de thuisploeg stond het vizier van Joaquin Ardaiz tweemaal niet op scherp: 0-0 aan de rust. De Great Old kwam veel scherper uit de kleedkamer, al stuitte de thuisploeg telkens op een uitstekend keepende Nathan Goris. In de 73e minuut was het dan toch raak. Mateus Borges kopte het leer staalhard binnen. Dino Arslanagic (85.) deed de boeken helemaal toe voor Lierse, dat via Ayyoub Allach nog de paal trof.

In het bekerduel tussen STVV en OH Leuven zijn verlengingen nodig. Na 90 minuten stond op Stayen 1-1 op het scorebord

photo_news
belga
photo_news

KV Kortrijk staat doelpuntenfestival toe, maar wint wel van Durbuy

KV Kortrijk heeft zich geplaatst voor de achtste finales van de Beker van België. De Kerels namen in hun zestiende finales niet zonder moeite met 5-3 de maat van Durbuy uit de tweede amateurklasse.

Yannis Anastasiou gunde enkele spelers rust, waardoor onder anderen Sébastien Bruzzese, Jérémy Perbet en Lucas Rougeaux hun eerste basisplek kregen bij Kortrijk. Die laatste bedankte voor de kans en opende in het Guldensporenstadion al na vijf minuten de score.

De thuisploeg duwde het gaspedaal in en na een enorme misser van Perbet slaagde Lukas Van Eenoo (22.) er wel in de voorsprong te verdubbelen. Met een fantastische vrijschop scoorde Manfredi (29.) de aansluitingstreffer voor Durbuy. Perbet zette zijn eerdere misser recht en scoorde van dichtbij de 3-1. Manfredi (45.) profiteerde van defensief geklungel om de 3-2 ruststand vast te leggen.

In het begin van de tweede helft ontsnapte KV Kortrijk een aantal keren aan de gelijkmaker, waarna Idir Ouali (60.) en Abdul Ajagun (78.) de zege veiligstelden. Jordy Jadot (81.) profiteerde van een misser van Bruzzese om de 5-3 eindstand vast te leggen.

photo_news
photo_news
belga
belga