Antwerp na straffe ommezwaai op Sclessin naar halve finales Croky Cup

Photo News
Standard
STA
Standard STA
1
3
Antwerp ANT
ANT
Antwerp
Na een ommekeer in de tweede helft heeft Antwerp zich ten koste van Standard geplaatst voor de halve finales van de Croky Cup. Lestienne zette Sclessin nochtans in vuur en vlam, maar na rust namen de bezoekers over. De Laet, Benson - met een schitterende knal - en Mbokani zorgden voor een Luikse kater: 1-3. Na Zulte Waregem en KV Kortrijk is Antwerp de derde halvefinalist. Anderlecht en Club Brugge bikkelen morgen om het laatste ticket.

Standard-Antwerp, dat moest wel een echte cupmatch opleveren. Op een erbarmelijk veld gingen de 22 protagonisten er vanaf minuut één vol tegenaan. Mét stevige duels, akkefietjes, maar nog belangrijker: kansen. Vanheusden kopte te centraal, een heerlijke ren van Lamkel Zé - met blonde baard - werd niet beloond. Een subtiel hakje van Mirallas vloog dan weer enkele centimeters naast, terwijl een schot van Boljevic op de lijn werd gered. Het kon niet blijven duren, het was Lestienne die de ban brak. Volledig vrijstaand prikte hij na goed werk van Avenatti en een prima aflegger van Vojvoda aan de tweede paal binnen. Lamkel Zé, de bedrijvigste Antwerpenaar, kon meteen reageren maar vlamde vanuit een scherpe hoek tegen de buitenkant van de paal. Sclessin zag een amusante pot.

BELGA

Minder plezant: de Luikse akker leverde een slachtoffer op. Amallah bleef steken en werd vroegtijdig gewisseld, Vanheusden kon na oplapwerk dan weer verder. Standard had voor rust nog de kans op de 2-0, maar Boljevic schoot in de buik van Bolat.

Antwerp begon fors aan de tweede helft, maar invaller Cop deed na tien minuten de netten opnieuw trillen. Weliswaar geen dubbele Luikse kloof, de Kroaat stond offside. Maar dan, plots. Op twee minuten tijd een Antwerpse uppercut. De Laet knikte na een vrije trap in het hoekje, de ingevallen Benson knalde vanop zo’n twintig meter heerlijk in de winkelhaak. Een rake knik en een serieuze racket op zo’n 150 seconden tijd. En Standard tegen de touwen. 

BELGA

Of de thuisploeg in de reactie ging? Allerminst. Het kon Bolat niet meer bestoken, Antwerp was baas. Meer zelf: het werd nog 1-3. Mbokani zette zichzelf op het scorebord met een schot in één tijd. De Luikse veer was nu helemaal gebroken, Antwerp is na Zulte Waregem en KV Kortrijk de derde halvefinalist. Anderlecht en Club Brugge ontmoeten elkaar morgen voor een plek bij de laatste vier. 

BELGA
BELGA
Photo News
BELGA
BELGA
BELGA
Photo News
Photo News
Photo News2 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Ronald Dierckx

    Geef nu toe, er is toch maar een de gouden schoen waard en da's Dieumerci

  • Fabrice Braccio

    Alweer de handrem op na een voorsprong.Michel durf nu eens voetballen man