Anderlecht wint van Beerschot na epische cupmatch: Kiese Thelin maakt winning goal, Kompany valt geblesseerd uit

Photo News
Beerschot VA
BEE
Beerschot VA BEE
2
3
Anderlecht AND
AND
Anderlecht
Wat. Een. Cupmatch. Anderlecht zegevierde tegen Beerschot op het Kiel met 2-3 na verlengingen. Kiese Thelin maakte de winning goal in een spectaculaire wedstrijd.

De reguliere speeltijd werd gekruid door doelpunten van achtereenvolgens Holzhauser (1-0), Nasri (1-1), een owngoal van Bourdin (1-2) en Brogno (2-2). Vancamp (Beerschot) en Luckassen (Anderlecht) kregen rood.

Anderlecht kreeg al snel een stevige opdoffer te verwerken. Vincent Kompany moest na amper 25 minuten geblesseerd het veld verlaten. Hoe lang Kompany out zal zijn, was niet te voorspellen, maar gezien de ijszak op zijn achterste, lijkt het dat hij minstens een verrekking opgelopen heeft.

Kiese Thelin zorgde er in de verlengingen voor dat er niet alleen slecht nieuws voor de Brusselaars te rapen viel. Hij scoorde de 2-3, en paars-wit gekwalificeerd. De overwinning tegen een 1B-ploeg deed wellicht deugd, maar de crisis bij Anderlecht kan er onmogelijk mee bezworen zijn.

Photo News
Photo News
Photo News
Photo News
BELGA
Photo News85 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Gerry Cle

  Proficiat voor Anderlecht, de ploeg met de jongste kern van 1A en 1B. Proficiat om, ongeacht welke tegenstander, steeds dominant te willen spelen. Jammer dat de verdediging nog zoveel steken laat vallen. Jammer ook dat de aanvallers nog niet goed weten waar te lopen en dat de middenvelders nog niet goed weten waar de aanvallers aan te spelen.

 • Dan Midden

  denk dat ze bij Anderlecht vooral de ref dankbaar mogen zijn, eerste goal is offside, geeft geel aan een speler die hij onterecht affloot voor hands, Saelemaekers had ook 2 keer geel moeten hebben, zijn reactie was erger dan die van Van Camp. 2de goal beerschot was ook hands doch wat dan met handsbal Anderlecht in de 16? Conclusie: zonder beslissende arbitrage lag anderlecht eruit, wanneer gaan ze deze arbiter eens levenslang verbieden te fluiten. Neutraal is hij zelden

 • philippe dierickx

  Anderlecht leek wel 1B ploeg. Onterechte kwalificatie, offside goal en alle geluk van de wereld en een topkeeper en weggezet door beerschot op zlle niveaus.

 • Frederik Janssens

  En Vlap zijn corners waren telkens veel te hoog getrapt. Beerschot had veel te veel tijd om zich te positioneren. Ongelooflijk dat dit mogelijk is.Coucke moet Anderlecht uit zijn lijden verlossen en Kompany ontslaan.Sandler enorm traag id opbouw in 1ste helft, in 2de helft sneller.Tactiek is met de centrale verdedigers zo diep mogelijk penetreren op de helft vd tegenstander en ze zo vastzetten.Daarom mogen de backs niet mee opkomen om een tegenaanval te vermijden.Belachelijk systeem.Werkt niet!

 • Mathieu Peeters

  Draai en keer het zoals je wil, een match om super snel te vergeten. Ze hebben gewonnen , maar daar is alles meteen dan over gezegd. Super slecht gespeeld.Oogstrelend voetbal, een fanatiekeling zeker , want of je hebt naar een andere wedstrijd gekeken Gino.