Anderlecht met anderhalf been in halve finales na 0-3 zege tegen Zulte Waregem

PHOTO_NEWS
Anderlecht heeft op het veld van Zulte Waregem voor een uitstekende uitgangspositie gezorgd in de kwartfinales van de Beker van België: 0-3. De landskampioen lag lang onder, maar sloeg in de tweede helft toe via Acheampong, Praet en de ingevallen Kljestan. De terugmatch lijkt daardoor overbodig te zijn en daar dankt Anderlecht dan toch vooral doelman Roef voor, want zonder hem had er een andere score op het bord gestaan.

Anderlecht begon sterk aan de eerste helft en ging onmiddellijk op zoek naar een snelle openingstreffer. Na balverlies van Brebels kon Mitrovic oprukken richting de zestien, de Serviër kapte zich goed vrij maar besloot dan op Bruzzese. Ook Praet kon in de herneming niet scoren. Nadien kwam Zulte Waregem beter in de wedstrijd, Plet mikte twee mooie voorzetten naast. Niet veel later zette Deschacht Trajkovski van de bal in de zestien en claimde het Regenboogstadion een penalty, maar scheidsrechter Vertenten gaf gewoon een hoekschop. Die werd niet direct weggewerkt door Anderlecht en uiteindelijk trof Plet met een kopbal de lat.

Ook Bongonda ging nog op zoek naar de 1-0, zijn schot was net iets te centraal en werd gestopt door Roef. Aan de overkant kreeg Anderlecht vijf minuten voor de rust nog een uitgelezen kans om op voorsprong te komen. N'Sakala begon aan een rush op het middenveld en speelde Acheampong aan in de zestien. De Ghanees legde de bal panklaar voor Tielemans, maar Bruzzese hield zijn netten schoon met een knappe redding.

BELGA
BELGA

Ook na de rust ging bleef de match een aangenaam kijkstuk en was Zulte Waregem dat het sterkste startte. Verboom zag een lastig schot knap gestopt door Roef en Mendy kopte een vrije trap van Trajkovsi perfect naar de hoek, maar Roef zweefde de bal met een fantastische sprong uit zijn doel. De fase werd nadien afgevlagd omdat Plet met zijn hand naar de bal ging. Niet veel later claimde de thuisploeg, net zoals in de eerste helft, een penalty toen N'Sakala in de zestien aan de schouder van Bongonda ging hangen, ook nu floot Vertenten niet. Zulte Waregem bleef aandringen, maar Roef dreeft de thuisploeg tot wanhoop.

Twintig minuten voor tijd werd Anderlecht dan toch wakker, maar zowel Dendoncker als Conté kregen de bal niet voorbij Bruzzese. Daarna ging het opeens snel, eerst ging Bruzzese niet vrijuit op een schot van Acheampong (0-1) en twee minuten later stond hij aan de grond genageld op een heerlijk schot van Praet, dat via de lat binnen ging (0-2). Uit de herhaling bleek dat de bal nog afweek op D'Haene. Op een vrije trap van Tielemans maakt de pas ingevallen Kljestan er zelfs nog 0-3 van. Ovedreven cijfers voor Zulte Waregem, maar Anderlecht staat zo met anderhalf been in de halve finales. De terugmatch, die gespeeld wordt op 21 januari, lijkt overbodig.

PHOTO_NEWS
BELGA
PHOTO_NEWS
BELGA
BELGA