1.000 hooligans verwacht op bekerfinale zondag

De politie verwacht zondag 600 tot 1.000 hooligans in Brussel. Zij zouden vóór de bekerfinale tussen Brugge en Anderlecht een kleine ­oorlog willen ­uitvechten. Agenten van over het hele land worden opgetrommeld om alles onder controle te houden.

Agenten en fans hebben de voorbije dagen zorgwekkende oorlogsverklaringen opgevangen uit de onderbuik van de harde supporterskernen van Club Brugge en RSC Anderlecht. Liefst 300 aanhangers van de beruchte Brugse East-Side en 300 leden van de Anderlechtse O-Side en het gevreesde Brussels Casual Service zouden al van 's ochtends vroeg een ­'legendarische' strijd uitvechten in het Brusselse. In het slechtste geval breiden de groepen nog uit tot 500 elk. Als 'toetje' zouden ­later op de dag nog knokpartijen op het programma staan rond het ­Koning Boudewijnstadion.

Volgens bronnen binnen de politie is inmiddels overleg ­gehouden met het Brusselse parket. Niemand wil details kwijt, maar in de wandel­gangen valt te horen dat korpsen van over het hele land worden opgetrommeld. Ook de ­besturen van Club Brugge en RSC Anderlecht voorzien honderden stewards. Intussen zit de schrik voor zwaar ­geweld er al goed in bij honderden gewone supporters. Een aantal ­onder hen zal de feestdorpen aan de Heizel alvast mijden als de pest. "Beide liggen amper 220 meter van elkaar", klinkt het bij een supportersvereniging uit Sint-Lievens-Houtem. "Té riskant."

LEES MEER IN HET LAATSTE NIEUWS, OOK VERKRIJGBAAR IN DIGITALE VERSIE.
Reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


Live Voetbal

Jouw inzet
Mogelijke uitbetaling 0,00