"Bossut? Ik schrok van zijn opgepompte gedrag, het snuiven en tieren, armen zwaaien en publiek oppeppen"

Sammy Bossut.
Photo News Sammy Bossut.
In zijn wekelijkse column op maandag voor HLN.be heeft Jan Mulder het over de bekerfinale van afgelopen zaterdag en penaltyheld Sammy Bossut. De volledige column leest u op HLN SPORT PLUS, onze zone exclusief voor abonnees. Proef nu vier weken voor één euro!

"Het werd, terwijl het spelniveau niet zo hoog lag, een dramatische finale. Hulde aan Zulte Waregem en KV Oostende. Het scoreverloop was perfect en de apotheose met de penalty's kende een bijna voorspelbare winnaar. Uw analist stond vijf meter van de doelpaal, had op die plek een uitstekend zicht op de gebeurtenissen en keek de vijf strafschopnemers en de twee doelmannen van dichtbij in de ogen. De vijf spelers deden niet zoveel verkeerd, het kwam op de keepers aan. Met William Dutoit zou ik een avond met een leuk diner willen doorbrengen en praten over Trump en Shakespeare (Leicester City en misschien ook Hamlet). Heb het gevoel van de beschaafde William te kunnen leren."

"Sammy Bossut? Ik schrok van zijn opgepompte gedrag, het snuiven en tieren, armen zwaaien en publiek oppeppen. Als Dutoit weer voor me langs liep om buiten het strafschopgebied op zijn beurt te wachten, werd ik weer rustig. Met Dutoit in het doel wist ik: die bal gaat erin. Bossut straalde knarsetandend 'tegenhouden' uit. En zo geschiedde."

Jan Mulder.
rv Jan Mulder.1 reactie

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


  • Dirk Zwartenbriek

    Teveel gesnoven