Beerschot-Wilrijk wint voor 11.500 fans met 4-0 topper en is op weg naar derde

Bekijk meer video's van Stadion op nieuws.vtm.be

Vierdeklasser Beerschot-Wilrijk won vanavond in een uitverkocht Olympisch Stadion op Het Kiel in Antwerpen voor maar liefst 11.500 supporters de topper tegen Esperanza Pelt in Vierde Klasse C met overtuigende 4-0-cijfers. Zo brak de fusieploeg een toeschouwersrecord voor vierde klasse in ons land. Beerschot-Wilrijk is dankzij deze galazege goed op weg kampioen te spelen in vierde klasse C, nadat het vorig jaar ook al promoveerde vanuit eerste provinciale. Met nog zes speeldagen te gaan hebben de Ratten tien punten voorsprong op Pelt. De match was live te volgen op de site van ATV. Zelfs Tia Hellebaut keek mee vanuit Spanje.

Het was 'local hero' Jaric Schaessens, de zoon van ex-speler/trainer Eddy Schaessens (neef van Marc, ex-speler van Beerschot), die de thuisploeg al na 20 seconden, op voorsprong zette. Het Kiel meteen het delirium nabij. Tien minuten later zorgde Dries Ventose voor de 2-0 en nog 10 minuten later was de match gespeeld na een treffer van Dyron Daal. In de slotfase zette diezelfde Daal de kroon op het werk.

Dan volgden de obligate applauswissels en toen leek het echt alsof het om een wedstrijd in eerste klasse ging in plaats van een partij uit Bevordering. Minutenlang na het laatste fluitsignaal waren de spelers nog aan het vieren met hun uitbundige fans. Voetbal een feest!