Ga naar de mobiele website
^ Top

Beerschot Wilrijk strikt ex-spits van Napoli en voormalig Oostenrijks international

Hoffer in duel met Kompany tijdens de 4-4 van de Duivels tegen Oostenrijk in oktober 2010.
AP Hoffer in duel met Kompany tijdens de 4-4 van de Duivels tegen Oostenrijk in oktober 2010.
Beerschot Wilrijk is na een lange zoektocht naar een nieuwe aanvaller uitgekomen bij de Oostenrijker Erwin Hoffer. De voormalige aanvaller van Napoli en 28-voudige international komt transfervrij over van de Duitse tweedeklasser Karslruher en tekende op't Kiel een contract voor twee seizoenen.

De dertigjarige Hoffer maakte furore in eigen land bij Rapid Wien, waar hij in drie seizoenen 41 doelpunten scoorde. Het leverde de aanvaller een selectie voor het Oostenrijkse nationale elftal en in 2009 een toptransfer naar Napoli op. In de Serie A kon Hoffer niet aarden. Napoli leende de spits in Duitsland achtereenvolgens uit aan Kaiserslautern, Eintracht Frankfurt en opnieuw Kaiserslautern. Düsseldorf nam de Oostenrijker in 2013 definitief over, twee jaar later tekende hij bij Karlsruher.

Hoffer verzamelde 28 caps voor Oostenrijk en scoorde daarin vier doelpunten. Hij was erbij op het EK 2008 en viel in tijdens de memorabele EK-kwalificatiewedstrijd tegen de Rode Duivels van 12 oktober 2010 in het Koning Boudewijnstadion. België speelde daarin 4-4 gelijk tegen de Oostenrijkers en zag onder meer daardoor Euro 2012 in rook opgaan.

Meer over4 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


 • Tom _

  Ivan: Germinal moest weg van de overheid, geen vergunning. Beerschot was voor hen eigenlijk ook een soort van reddingsboei. Dat was een win win situatie die voor beide slecht is afgelopen.

 • willy van dijck

  Altijd maar schampte en onnozelheid vertellen, wauters heeft den Antwerp miljoenen gegeven of ze hadden al in provinciale gestaan, en als dank hem buiten gekegeld

 • ivan aerts

  Beerschot is al jaren dood. Germinal en Wilrijk laten het zogenaamde Beerschot voortbestaan. Wie wordt het volgend slachtoffer? Erg voor de Germinal supporters. Euh neen, ik ben niet van den Antwerp.

 • Godfried Van Bouillon

  Beerschot is een mooie traditie club. Prachtig project daar in Antwerpen.

Gesponsord

Meld een bug