Beerschot-Wilrijk overklast Tubeke met dank aan vierklapper Vanzeir - Mechelen is Westerlo de baas

BELGA
Op de achttiende speeldag in de Proximus League lag Tubeke al na een half uur tegen het canvas in het Olympisch stadion door een zuivere hattrick van uitblinker Dante Vanzeir. Beerschot Wilrijk zou uiteindelijk met een vlotte 5-2 winnen. Door de zege verstevigen de Kielse Ratten hun leidersplaats in de tweede periode.

Tubeke kwam het best uit de startblokken: na drie minuten mocht Aaron Nemane het hele veld oversteken, maar zijn schot ging naast. Drie minuten later kwam al het antwoord van de thuisploeg: Dante Vanzeir tikte zijn eerste van de avond gemakkelijk in een leeg doel. Nog eens tien minuten later liet Mohammed Messoudi een reuzegrote kans op de 2-0 onbenut. Vanzeir kopte dan maar zelf die 2-0 in doel, en vlak voor het half uur stond zijn hattrick al op het bord na een strafschop. De bezoekers werden overspoeld door de paarse aanvalsgolven: 3-0 was de ruststand.

Vlak na de koffie kon Tubeke een paar keer dreigen via Ernest Agyiri, maar telkens stond doelman Mike Vanhamel pal. In de 64e minuut maakte Thomas Henry de 3-1 voor de bezoekers, maar meer dan een doekje voor het bloeden zou dat niet worden. Een kwartier voor tijd maakte Vanzeir zijn vierde van de avond, vijf minuten later zag hij zijn vijfde stranden op de paal. Invaller Pedro Henrique Bueno kon nog milderen tot 4-2 voor Tubeke, maar in het slot zette Denis Prychynenko de kroon op het werk voor Beerschot Wilrijk met een heerlijke knal. 5-2 was de eindstand.

Photo News
Photo News

KV Mechelen pakt makkelijke driepunter bij Westerlo

KV Mechelen heeft op de achttiende speeldag in de Proximus League de drie punten meegenomen bij Westerlo (1-3). De Kakkers namen in de tweede helft de maat van een slap Westerlo en wippen zo over Tubeke naar een tweede plaats in de tweede periode, op twee punten van leider Beerschot Wilrijk. Nikola Storm deelde drie assists uit.

Westerlo begon het best aan de partij, maar tot veel dreiging kwamen de Kemphanen niet. Het wedstrijdbegin werd gekenmerkt door slordig spel en veel duels. Na 17 minuten staken de bezoekers een eerste keer de neus aan het venster via Storm, die met een volley uitpakte op een afvallende bal. Zijn poging waaide een halve meter over doel. Drie minuten later tikte De Camargo een lage voorzet van Storm net naast de tweede paal. De eerste helft eindigde op 0-0.

Na twee minuten in de tweede helft werd het stil in Het Kuipje. Gustav Engvall duwde een voorzet van Storm aan de tweede paal in doel. De bezoekers zwaaiden de plak, terwijl Westerlo het spel onderging. Vlak voor het uur kregen de toeschouwers een kopie van het eerste doelpunt te zien: Storm met de lage voorzet en De Camargo met de gemakkelijke binnentikker aan de tweede paal. Twintig minuten voor tijd deed een owngoal van Noël Soumah de boeken toe voor Westerlo, dat niet langer aandrong maar in de 87e toch nog de eerredder lukte via diezelfde Soumah. Eindstand 3-1. 

BELGA
BELGAReacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.