Beerschot-Wilrijk moet rekenen op play-offs om te promoveren na verlies in Union

Peyre in een luchtduel met Swinkels.
BELGA Peyre in een luchtduel met Swinkels.
Op de 25e speeldag in de eerste klasse B heeft Union Sint-Gillis met 1-0 gewonnen van Beerschot Wilrijk. Union dicht zo de kloof met Roeselare tot vier punten, de 'Mannekes' moeten alles zetten op play-offs.

In een grijze wedstrijd scoorde de Braziliaan Augusto Da Silva (21') het enige doelpunt. Beerschot Wilrijk kwam nog een paar keer dicht bij de gelijkmaker, maar liet het na te scoren. In het algemene klassement dicht Union (6de met 27 punten) de kloof met Roeselare (5de met 31 punten), dat zaterdag gelijkspeelde tegen Tubeke, tot vier punten. De veilige vierde plek, momenteel bemand door Lierse (38 punten), blijft onbereikbaar voor Union.

Augusto Da Silva viert de enige goal van de partij.
BELGA Augusto Da Silva viert de enige goal van de partij.

Beerschot Wilrijk (4e met 14 punten in het klassement van de tweede periode), dat door winst in de eerste periode al zeker is van een plaats in de play-offs, kan zich niet meer rechtstreeks plaatsen voor de Jupiler Pro League. Daarvoor moet het namelijk ook de tweede periodetitel op zak steken. Met 10 punten achterstand op leider Cercle Brugge (24 punten) is dit niet meer mogelijk. 

Marc Brys.
BELGA Marc Brys.
BELGA6 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Roger Coremans

  Wilrijk mag voor gerust naar 1A gaan , dan kijk ik al uit naar de match tegen antwerp en Standard

 • willy van dijck

  Als ze nog maar een tijdje blijven waar ze zijn, nog niet rijp genoeg om een reeks hoger te spelen. Beter zo dan zotte kosten te doen , hun tijd komt nog maar nu is het zeker te vroeg.

 • Patricio Murphy

  Beerschot redt dat gewoon! Alle kritikasters ten spijt.....de ploeg vant stad hoort in eerst klasse thuis! Forza ratteeuh...

 • Alex Wellens

  Wilrijk zal volgend seizoen een paar leuke wedstrijden hebbenxin 1b, tegen Lierse, KVM... fun

 • SAID Sabaouni

  Ooh dat is spijtig ik ben supporters van Beerschot-Wilrijk Tot volgend keer misschien.