Beerschot-Wilrijk kondigt morgenavond nieuwe naam en nieuw logo aan

Het huidige logo van Beerschot-Wilrijk.
kos Het huidige logo van Beerschot-Wilrijk.
Beerschot-Wilrijk kondigt zaterdagavond in de laatste thuiswedstrijd van het seizoen een nieuwe naam en een nieuw logo aan. Dat melden de ‘Ratten’ op hun website.

Naar verluidt zou KFCO Beerschot-Wilrijk door het leven willen gaan als kortweg Beerschot. Een naamsverandering werd echter nog niet aangevraagd bij de KBVB, bevestigt woordvoerder Pierre Cornez. De 1B-club moet dat doen voor 1 juni. Als het verzoek wordt goedgekeurd, kan volgend seizoen aangevat worden onder de nieuwe naam. In principe zouden er geen bezwaren mogen zijn van de Belgische voetbalbond aangezien de naam Beerschot sinds het faillissement in 2013 al ruim vijf jaar niet meer werd gebruikt. Dat is de wachttermijn voor clubnamen die prijsgegeven werden.

Na het laatste fluitsignaal morgenavond tegen KV Oostende mogen de fans het veld betreden voor een mooie afsluiter. Verdediger Jan van den Bergh, die volgend seizoen naar AA Gent trekt, zal een afscheidsspeech geven. Ook het nieuwe logo en de nieuwe naam van de ‘Ratten’ zullen op een groot scherm officieel worden voorgesteld. Eerder dit seizoen haalde Beerschot-Wilrijk al het oude stamnummer 13 terug naar het Kiel.
2 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • frank veus

    Dus de nieuwe naam wordt FC Wilrijk ??? En spelen in geel - blauw !!!

  • joseph Leysen

    Hoe flauw. Natuurlijk willen ze er terug Beerschot van maken. Bij mijn weten zijn die overgepakt door FC Wilrijk en met hun stamnummer verdergegaan. Voor de echte Antwerpenaar bestaat het vroegere Beerschot niet meer. Sorry.

Live Voetbal

Jouw inzet
Mogelijke uitbetaling 0,00