Beerschot in vereffening

PHOTO_NEWS
Het doek is nu definitief gevallen voor Beerschot. De Antwerpse club gaat in vereffening en voorzitter Patrick Vanoppen stapt op. Wat er met de spelers gebeurt? Dat bepaalt de vereffenaar, verklaarde clubadvocaat De Maeseneer aan Sporza.

Het was De Maeseneer zelf die spelers en medewerkers van de club op de hoogte bracht van het nieuws. Hij meldde dat er geen oplossing gevonden was om de financiële problemen weg te werken. Vanoppen was zelf niet aanwezig op het Kiel. "Het is echt niet leuk om zo'n boodschap te moeten brengen, iedereen is aangeslagen", aldus De Maeseneer.

Vereffening impliceert dat de club volgend seizoen in derde klasse mag aantreden als de bondsschulden worden betaald en zo het stamnummer wordt gered. Een vereffenaar wordt aangesteld. Die beheert de club en gaat op zoek naar een overnemer. Hij beslist ook wat er met de spelers gebeurt. Als de schulden aan de bond niet kunnen betaald worden, is de enige optie vierde provinciale.

"Dit is een zwarte dag", verklaarde doelman Stijn Stijnen aan Sporza. "We moeten wachten op de vereffenaar om te zien wat dit concreet zal betekenen voor club en spelers. Ik heb vandaag alvast taferelen gezien bij personeel en supporters die je liever niet ziet."

Eind april besliste Beerschot zijn licentiedossier niet te verdedigen voor het Belgisch Arbitragehof voor de Sport (BAS), waardoor de club zich al neerlegde bij de verplichte degradatie naar derde klasse. Sportief gezien zou het na het verliezen van Play-Off III sowieso naar tweede degraderen.

Dirk De Maeseneer staat de pers te woord.
PHOTO_NEWS Dirk De Maeseneer staat de pers te woord.
Brillant en Mununga verlaten het Olympisch Stadion na de mededeling.
PHOTO_NEWS Brillant en Mununga verlaten het Olympisch Stadion na de mededeling.
PHOTO_NEWS
Meester Dirk De Maeseneer en Patrick Vanoppen. (archief)
BELGA Meester Dirk De Maeseneer en Patrick Vanoppen. (archief)