Beerschot doet na zege tegen OH Leuven gooi naar periodetitel

BELGA
Beerschot heeft op de 26ste speeldag in de Proximus League (1B) een goede zaak gedaan in de spannende strijd om de tweedeperiodetitel. Op het Kiel namen de Ratten eersteperiodekampioen OHL te grazen met 2-1. Beerschot slaat voorlopig een kloof van drie punten op drie achtervolgers.

In een evenwichtige eerste helft kwam geen van beide ploegen tot scoren. De thuisploeg stak als eerste zijn neus aan het venster. Ibara verlengde het leer tegen de paal. Ook OH Leuven trof het doelhout. Een kopbal van Sowah strandde tegen de staak. Het bleef 0-0 na 45 minuten. 

De tweede helft kon niet beter beginnen voor Beerschot. Ibara ontsnapte aan de buitenspelval en bracht in twee tijden voor. Tissoudali (47.) opende met een puntertje vanop de strafschopstip de score. De Ratten drukten door voor de verlossende 2-0 en hadden die op het uur te pakken. Frans kopte op een hoekschop binnen. Tissoudali had de 3-0 aan de voet, maar besloot tegen de lat. 

BELGA

Halverwege de tweede helft schoot OHL plots wakker. De Leuvense aanvallen volgden elkaar slag om slinger op. Met een fenomenale omhaal scoorde Van den Bergh (78.) tegen zijn ex-club de aansluitingstreffer. Verder kwam OH Leuven niet meer.

Dankzij de overwinning legt Beerschot de druk bij de concurrenten in de strijd om de tweede periode. De troepen van coach Hernan Losada slaan een kloof van drie punten op concurrenten Westerlo, OHL en Virton. Lommel en Union moeten al vijf punten goedmaken op de Ratten.

Zaterdag moet Union in eigen huis winnen van Roeselare (17u00) om nog een waterkans te houden op de tweedeperiodetitel. De West-Vlamingen moeten dan weer drie punten pakken om play-downs te vermijden. Mits winst van SK Lommel, thuis tegen Westerlo (20u30 uur), is de rode lantaarn mathematisch veroordeeld tot die play-downs. De Limburgers en de Kemphanen doen zelf ook nog mee voor een plak in de promotiefinale tegen OHL. Zondag sluit co-leider Virton de speeldag af op Daknam (16u00).

BELGA
BELGA
BELGA2 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • FRANK BERTELS

    Top inzet gewonnen ondanks een kbvb scheids . Hij was echt stoer

  • Tommy Robin

    Een oververdiende zege van de mannekes, nu hopen dat de match tegen Virton (terecht) herspeeld moet worden en dan kunnen we zomaar ruim op kop komen...