Beerschot-aanhang kiest tussen Sint-Niklaas en Wilrijk

BELGA
Amper acht dagen geleden verklaarde de rechtbank van koophandel in Antwerpen voetbalclub Beerschot AC failliet. Toch is de kans reëel dat er volgend seizoen opnieuw wordt gevoetbald op Het Kiel. Twee opties liggen op tafel. De supporters krijgen daarbij hun zeg.

Een investeringsgroep rond voormalig Beerschot-voorzitter Paul Nagels bereikte de afgelopen dagen een akkoord met derdeklasser Sint-Niklaas om het stamnummer over te nemen. Sint-Niklaas zou zijn naam en kleuren opgeven waardoor Beerschot volgend seizoen in derde klasse zou spelen.

Een tweede scenario, tot stand gekomen via het supporterscollectief van Beerschot, bestaat erin dat eersteprovincialer Wilrijk naar het Olympisch Stadion zou verhuizen. Die club zou Wilrijk-Beerschot heten. Beide scenario's hangen echter af van de goodwill van de stad wat betreft het stadion. Geen van beide partijen is vandaag immers zeker dat ze op het Kiel mogen spelen.

Ongeveer duizend Beerschot-supporters kregen vanavond uitleg bij de ontwikkelingen en overlegden met de investeerders, zo meldt Sporza. De fans mogen via een e-mail doorgeven welk plan hun voorkeur heeft. Het overgrote deel was duidelijk gewonnen voor het idee Sint-Niklaas, waardoor de herstart plaats zou vinden in derde klasse.

Het plan waarbij tweedeklasser Boussu Dour met stamnummer 167 naar 't Stad zou verhuizen, lijkt dus alweer naar de prullenbak verwezen.

BELGA