VIDEO. Lefgozer Limbombe schudt op cruciaal moment een ‘Panenka’ uit zijn schoenen: “Op training mis ik ze”

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

Lefgozer Stallone Limbombe. In een moeilijke partij tegen KV Kortrijk kreeg AA Gent vanop de stip dé kans om op voorsprong te klimmen. Geen risico nemen, zou je dan denken, maar de winger van de Buffalo’s dacht daar anders over. Een loepzuivere ‘Panenka’ later stond het 2-1. Gewaagd, leek ons dat. “Ik wou dat altijd al doen”, zegt Limbombe. “Ik denk dat een keeper zoiets ook niet verwacht bij 1-1. Gewoon doen, man! Normaal ging ik dat al in Moeskroen doen, maar daar kreeg ik de penalty niet. Lef voor nodig? (haalt de schouders op) Als je scoort, dan scoor je. En als je mist, dan mis je. Als dat gebeurt, ga ik er waarschijnijk uit he. Maar in mijn wereld bestaat ‘niet durven’ niet.”

Birger Verstraete trapte de laatste vier strafschoppen binnen voor AA Gent. Hij stond ook al op het veld toen Limbombe scoorde. “Maar dat maakt niet uit”, zegt Limbombe. “Ik stond op het blad, Birger niet. Dan pak ik die. Birger kwam bij mij: ‘Ik heb er vier gescoord, kijk naar de bank, ze zeggen dat ik hem moet trappen’. Ik heb geantwoord: ‘Dat maakt mij geen zak uit, ik trap die penalty’. Achteraf zei Birger me dat ik wel lef had.”

Limbombe oefende op training op ‘Panenka’s’. “Ik trap er vaak op training, maar dan mis ik die”, lacht Limbombe. “Ik trap ze hoog. maar dat is toch de bedoeling bij een ‘Panenka’?”

BELGA3 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Eddy Vervaet

    Bij een 1-1 stand dit doen.....dan heb je lef.En Nolfke,stop toch eens met die domme insinuaties.Gent verdiende te winnen en mits een paar versterkingen tijdens de wintermercato kunnen we in de Play-offs nog in de top 3 eindigen,want buiten Genk doet de rest het toch ook niet zo adembenemend,niet???

  • Romain Nolf

    Hoeveel uurwerken heeft die scheids gekregen ?

  • Mario Picha

    zat totaal niet in de match en dan zo iets doen.geniaal als het lukt de schlemiel indien niet