VIDEO: Een hoekschop die er geen was en een niet gefloten strafschop: waarom Waasland-Beveren zich bekocht voelde

RV
De videoref was vanavond niet aanwezig aan de Freethiel, maar die had wel wat werk kunnen krijgen. Anderlecht knokte zich namelijk na een hoekschop, die er absoluut geen was, terug in de wedstrijd. In de absolute slotfase ging de bal dan weer niet op de stip voor Waasland-Beveren. Of waarom de thuisploeg zich na vanavond bekocht voelde.

74': Dierick geeft hoekschop en geen doeltrap

Anderlecht kijkt tegen een 1-0-achterstand aan en heeft het knap lastig om zich weer in de wedstrijd te knokken. Nicolae Stanciu gaat zijn kans vanuit de tweede lijn, maar ziet zijn schot via de rug van Sofiane Hanni achter de doellijn belanden. Scheidsrechter Christof Dierick heeft dat anders gezien en geeft een hoekschop voor Anderlecht. Enkele seconden later krult diezelfde Stanciu met zijn linker de 1-1 binnen.93': Waasland-Beveren krijgt geen strafschop

Het team van Philippe Clement staat 1-2 achter en gaat in de slotseconden nog op zoek naar de gelijkmaker. Myny stormt op de uitgekomen doelman Boeckx af en krijgt de bal ook langs het sluitstuk van Anderlecht. De infiltrerende Thelin staat klaar om de 2-2 in het lege doel te deponeren, maar wordt gehaakt door Leander Dendoncker. Heel Waasland-Beveren wil nog een strafschop, maar scheidsrechter Dierick gebaart van krommenaas.

Live Voetbal

Jouw inzet
Mogelijke uitbetaling 0,00