VIDEO: Een hoekschop die er geen was en een niet gefloten strafschop: waarom Waasland-Beveren zich bekocht voelde

RV
De videoref was vanavond niet aanwezig aan de Freethiel, maar die had wel wat werk kunnen krijgen. Anderlecht knokte zich namelijk na een hoekschop, die er absoluut geen was, terug in de wedstrijd. In de absolute slotfase ging de bal dan weer niet op de stip voor Waasland-Beveren. Of waarom de thuisploeg zich na vanavond bekocht voelde.

74': Dierick geeft hoekschop en geen doeltrap

Anderlecht kijkt tegen een 1-0-achterstand aan en heeft het knap lastig om zich weer in de wedstrijd te knokken. Nicolae Stanciu gaat zijn kans vanuit de tweede lijn, maar ziet zijn schot via de rug van Sofiane Hanni achter de doellijn belanden. Scheidsrechter Christof Dierick heeft dat anders gezien en geeft een hoekschop voor Anderlecht. Enkele seconden later krult diezelfde Stanciu met zijn linker de 1-1 binnen.93': Waasland-Beveren krijgt geen strafschop

Het team van Philippe Clement staat 1-2 achter en gaat in de slotseconden nog op zoek naar de gelijkmaker. Myny stormt op de uitgekomen doelman Boeckx af en krijgt de bal ook langs het sluitstuk van Anderlecht. De infiltrerende Thelin staat klaar om de 2-2 in het lege doel te deponeren, maar wordt gehaakt door Leander Dendoncker. Heel Waasland-Beveren wil nog een strafschop, maar scheidsrechter Dierick gebaart van krommenaas.


19 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Francois Tack

  Ze moeten ophouden met de videoref,ofwel op elke wedstrijd of niks,ze moeten niet zeggen dat dit een testfase is,dit is bulldshit,eerst alles op punt zetten en op alle wedstrijden tegelijk,en alleen gebruiken bij discissie.

 • eric debanne

  Gewoon BESTOLEN Noem ik dat ! Het is nu voor de zoveelste keer bewezen dat kleine ploegen altijd in hun nadeel komen met de arbitrage ! Leve de sport zonder vervalsing !

 • marc vaderbeken

  altijd het zelfde kleine ploegen moeten verliezen t is al jaren zo waarom geen vidieoref debond heef toch geld genoeg zie maar die wedden

 • Kevin Moerloose

  Stemmingmakerij, dit artikel. De handsbal op poging van Henry net voor de 93e minuut. Als die hand er niet is, is het 3-1 en is er van laatste fase geen sprake meer. Keeper lag al in andere hoek

 • Arie Verwimp

  Nog niets veranderd he de topclubs worden nog altijd meer beschermd dan de rest erg heel erg