Ook (Japans) STVV laat kleedkamer spic en span achter, Zulte Waregem onder de indruk: “Nooit gezien”

FKS

Dat de Japanners tijdens het WK hun kleedkamer na de nederlaag tegen België in Rostov spic en span achterlieten, haalde de wereldpers. Nu doet STVV na elke match hetzelfde in de Belgische kleedkamers. Geen toeval natuurlijk, want de Truiense bazen zijn Japanners. Bij Zulte Waregem waren ze alvast onder de indruk. “Nooit gezien”, hoorden we daar. 

Wij legden ons oor even te luisteren bij sportief manager Tom Van den Abbeele. “Natuurlijk heeft de Japanse cultuur hiermee te maken. Wij konden en mochten niet achterblijven toen we in Japanse handen kwamen. Uit respect voor onze tegenstrevers en alle vrijwilligers die de mouwen elke week belangeloos uit de handen steken, maken we er ook binnen onze club een punt van dat de kleedkamers spic en span worden achtergelaten. En het woord club mag je hier in de breedste zin van het woord gebruiken. Dit geldt niet alleen voor onze eerste ploeg, ook voor al onze andere ploegen, te beginnen van bij de jeugd.” 

Benny Liebens, materiaalmeester van STVV
FKS Benny Liebens, materiaalmeester van STVV
De Japanse supporters ruimden hun plaatsen in het stadion op na de uitschakeling op het WK tegen de Rode Duivels, de spelers deden hetzelfde in de kleedkamer.
AFP/RV De Japanse supporters ruimden hun plaatsen in het stadion op na de uitschakeling op het WK tegen de Rode Duivels, de spelers deden hetzelfde in de kleedkamer.27 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • john de Pauw

  Heel knap ! en zo hoort het ! Een voorbeeld voor allen.

 • Thierry Piette

  Zijn het de spelers zelf die het zo achterlaten, of komt er na hen een kuisploeg? Ik zie die goed betaalde voetballers niet zelf met een dweil en emmer alles gaan poetsen. Aan de andere kant, als ze het zelf moeten poetsen achteraf, zullen ze het sowieso niet al te vuil maken als ze aan het douchen/omkleden zijn.

 • Joeri Haelen

  Leren bij de jeugd, is een deel respect en discipline.

 • Yvs Bramslecht

  Aan alle andere ploegen met hun verwende vedetten. Watch and learn! Klasse krijg je niet door status of geld. Dat heb je of dat heb je niet.

 • Dimitri De noël

  Lierse kempenzonen, ruimt iedere wedstrijd thuis en op verplaatsing ook het afval. Vraag maar eens na bij de tegenstanders.