BAS geeft Deinze gelijk: dan toch geen puntenaftrek en degradatie

Jarric Buysse
Robby Verdickt Jarric Buysse
Goed nieuws voor KMSK Deinze. In eerste instantie werden 39 punten afgetrokken bij de club uit de eerste amateurliga, omdat vleugelverdediger Jarric Buysse niet speelgerechtigd zou zijn. Het BAS besliste vandaag echter om die beslissing teniet te doen, zo maakte de burgemeester van Deinze bekend op Facebook. Daardoor ontloopt Deinze opnieuw de degradatie en speelt het volgend seizoen nog altijd in de eerste amateurliga.

Het Beroepscomité van de KBVB besliste Deinze aanvankelijk 34 punten af te trekken na een klacht van reeksgenoten Seraing en Sprimont. Het Beroepscomité oordeelde dat Jarric Buysse niet speelgerechtigd was en zette de uitslagen van zestien wedstrijden waarin Buysse op het wedstrijdblad stond om in een 5-0 of 0-5 forfaitnederlaag. Deinze bleef Buysse nog enkele matchen opstellen en na een tweede klacht van Sprimont werden door een uitspraak van het Sportcomité opnieuw drie wedstrijden met forfaitcijfers verloren. In totaal werd Deinze zo 39 punten ontnomen, waardoor de Oost-Vlaamse club naar de laatste plaats in het klassement tuimelde.

KMSK Deinze stapte samen met de stad Deinze en investeringsmaatschappij Dakofin, waarmee akkoorden waren gesloten om naast het Burgemeester Van de Wielestadion een sportief en commercieel complex uit te grond te stampen, naar het BAS. Het Belgisch Arbitragehof voor de Sport verklaarde vandaag het beroep ontvankelijk en gegrond waardoor de club uit de eerste amateurliga de punten opnieuw terugkrijgt en de rangschikking weer wordt aangepast.