BAS doet morgen uitspraak over puntenaftrek Deinze

Advocaat Walter Van Steenbrugge verdedigt de belangen van KMSK Deinze.
BELGA Advocaat Walter Van Steenbrugge verdedigt de belangen van KMSK Deinze.
Het Belgisch Arbitragehof voor de Sport (BAS) maakt morgen zijn uitspraak bekend aan KMSK Deinze in het dossier rond Jarric Buysse. Dat heeft Helga Bosmans, administratief verantwoordelijke van het BAS, vanavond bevestigd.

Het Beroepscomité van de KBVB besliste Deinze in eerste instantie 34 punten af te trekken na een klacht van reeksgenoten Seraing en Sprimont. Het Beroepscomité oordeelde dat Jarric Buysse niet speelgerechtigd was en zette de uitslagen van zestien wedstrijden waarin Buysse op het wedstrijdblad stond om in een 5-0 of 0-5 forfaitnederlaag. Deinze bleef Buysse nog enkele matchen opstellen en na een tweede klacht van Sprimont werden door een uitspraak van het Sportcomité opnieuw drie wedstrijden met forfaitcijfers verloren. In totaal werd Deinze zo 39 punten ontnomen, waardoor de Oost-Vlaamse club de laatste plaats in de eerste amateurklasse niet meer kan ontlopen.

KMSK Deinze stapte samen met de stad Deinze en investeringsmaatschappij Dakofin, waarmee akkoorden waren gesloten om naast het Burgemeester Van de Wielestadion een sportief en commercieel complex uit te grond te stampen, naar het BAS.