Bart Vertenten nog minstens een week in de cel

Photo News
De verdediging van Bart Vertenten heeft de Antwerpse kamer van inbeschuldigingstelling vandaag opnieuw om uitstel gevraagd. De scheidsrechter, die werd aangehouden in het onderzoek naar fraude en wedstrijdvervalsing in het Belgische voetbal, zal nu op 15 november voor de KI verschijnen, die dan zal beslissen of hij al dan niet verder aangehouden blijft.

Vertenten werd door onderzoeksrechter Joris Raskin in verdenking gesteld van criminele organisatie en private corruptie. De scheidsrechter en zijn advocaat Hans Rieder willen dat Raskin van het onderzoek wordt gehaald, omdat hij ook zetelde in de licentiecommissie van de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB). 

Raskin weigert een stap opzij te zetten, waardoor het nu aan het hof van beroep in Antwerpen is om te beslissen of hij in dit dossier onderzoeksrechter kan blijven of niet. Het wrakingsverzoek werd op 5 november door het hof behandeld, maar een arrest wordt pas begin volgende week verwacht. De verdediging van Vertenten vroeg de KI daarom om de zaak nogmaals uit te stellen. 
20 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • didier de coster

  waarom wordt anderlecht en kind aan huis daar bayat niet dik onderzocht , toch zeer raar hé ??? cobw

 • Marc Ledure

  Geert Thijs toch ne goede advocaat hè. Maakt u toch niet zo belachelijk .

 • Jan Van Rompaey

  Die zal nooit meer fluiten.

 • Marc Ledure

  Geert Thijs???? Wat voor belachelijke uitspraken. Pas op de zaak Anderlecht komt nog tepas , Ze hebben nu nog teveel werk om het dossier na te kijken , En Marc Coucke is nog altijd aan een strokske in het wiel te steken maar eens gaat dat stokske breken.

 • Herman Thys

  Volgende week met veel tromgeroffel vrij. De rest is voor de boekskes.

Live Voetbal

Jouw inzet
Mogelijke uitbetaling 0,00