Baden in luxe: hier resideren Walem en zijn U21 tijdens het EK

Zo ziet het complex er langs de buitenkant uit.
RV Zo ziet het complex er langs de buitenkant uit.
Aan de omstandigheden zal het niet liggen. De U21 zetten vandaag de laatste rechte lijn richting EK in op het luxueuze oefencomplex van Catania.

België-Italië staat 1-0. Figuurlijk dan toch: de Belgische voetbalbond heeft de Italiaanse collega’s - tegenstander in de poulefase - afgetroefd in de zoektocht naar een stageoord. De Italiaanse beloften mikten immers op Torre del Grifo, het nieuwe oefencomplex van Catania, maar finaal zijn het de jonge Rode Duivels die vandaag op Sicilië arriveren. Met dank aan bondscoach Johan Walem, die handig gebruik maakte van zijn goeie connecties bij zijn ex-club - zonder hem was het niet gelukt.

De inspanningen van Walem zijn makkelijk te verklaren: de omstandigheden in Torre del Grifo zijn perfect. Er zijn vier voetbalvelden, waarvan twee met kunstgras, aanwezig. Ook zijn er fitnesszalen, massageruimtes, een perslokaal, een revalidatiecentrum, zwembaden met wellness, vergaderzalen en ook een hotel. De U21 verblijven op het complex zelf, wat maakt dat ze verplaatsingen kunnen vermijden. Goed weer is op het eiland in de Middellandse Zee een garantie: men verwacht minstens 27 graden. Rust eveneens, want het domein is in een buitenwijk gelegen.

De U21 trainen vanavond, na twee dagen rust, een eerste keer in Catania. Dinsdag is er een oefenduel achter gesloten deuren, vrijdag reizen ze naar uitvalsbasis Formigine. 

Italië met Keane, Spanje met Ceballos tegen jonge Duivels

Pfieuw. Tegenstanders van de jonge Duivels Italië en Spanje starten met een op papier erg getalenteerde selectie aan het EK U21. Zo is onder meer Juventus-fenomeen Moise Keane van de partij bij de Italianen. Ook Nicolo Barella (Cagliari), Lorenzo Pellegrini (AS Roma) en Federico Chiesa (Fiorentina) zijn gevestigde waarden in de Serie A. De bekendste namen bij Spanje zijn Carlos Soler (Valencia), Dani Ceballos (Real Madrid) en Fabián Ruiz Peña (Napoli). Opvallend: er is niemand van Barcelona geselecteerd. 

 Een uitgebreide fitnessruimte voor Siebe Schrijvers & co.
RV Een uitgebreide fitnessruimte voor Siebe Schrijvers & co.
RV
Het complex heeft ook een grote tuin.
RV Het complex heeft ook een grote tuin.
De riante inkomhal.
RV De riante inkomhal.
Een zwembad mag natuurlijk ook niet ontbreken.
RV Een zwembad mag natuurlijk ook niet ontbreken.
En er is natuurlijk ook een ruime ontspanningsruimte voorzien.
RV En er is natuurlijk ook een ruime ontspanningsruimte voorzien.3 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Gerrit gasthuis

    Zegt veel over het huidige Belgische voetbal en zijn overbetaalde pseudo-vedetten en neen we hebben het niet over de echte Rode Duivels.

  • Roos Desreveaux

    zeer mooie locatie, ik zou daar wel een weekje mijn vakantie willen doorbrengen, maar ik ga alleen met de trein op reis. Die snotneuzen van voetballers moeten presteren en ze worden behandeld als gepamperde papkindjes. hoe kan er daar sterke karakters van worden.bende nitwits, ben niet jaloers maar verbauwereerd, zoals die lonen van de spelers in een ander artikel te lezen.

  • willems michel

    En de prijs ?????