Autohandelaar: "Veljkovic kwam samen met Delferière een wagen kopen in mijn zaak"

rv
Een autohandelaar uit Aalst is met een opmerkelijke verklaring op de proppen gekomen in de zaak rond fraude en matchfixing in het Belgische voetbal. Volgens de man bood makelaar Dejan Veljkovic zich samen met scheidsrechter Sébastien Delferière in zijn zaak aan om een auto te kopen.

"Veljkovic is hier op een dag met een vriend een auto komen kopen, later bleek dat scheidsrechter Sébastien Delferière te zijn", zegt François Thoen, eigenaar van een Volkswagen/Audi-garage, aan VTM Nieuws. Uiteindelijk kocht Delferière de auto ook met een extra korting van 1 procent dankzij bemiddeling van Veljkovic, aldus de autohandelaar. "Voor mij was Delferière een klant als een ander. Mijn job is auto's verkopen. Aan wie speelt voor ons geen rol. Als morgen koning Albert komt, probeer ik aan hem ook een auto te verkopen."

De garagehouder voegt er nog aan toe dat Veljkovic regelmatig met mensen uit de voetbalwereld op bezoek kwam in zijn garage. "Philippe Clement is hier ook naar een cabrio komen kijken voor zijn vrouw", zegt Thoen aan TV Oost. "Maar of hij die cabrio nu heeft gekocht, herinner ik mij niet meer."

De Belgische toprefs Sébastien Delferière en Bart Vertenten zouden erg nauwe banden hebben onderhouden met Dejan Veljkovic. De Servische makelaar zou ook geld hebben geïnvesteerd in de voetbalschool van Delferière.
40 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Paul Van Raemdonck

  Ken die garagehouder, altijd heel correct hoor.

 • kurt debock

  Aalst carnaval is wel vroeg dit jaar. De perfecte carnavalwagen kan al gemaakt worden, de kop van deze cafepraatverkoper met 1percent is zijn hand.

 • Paul De Groote

  Ik denk niet dat het om 1 procentje gaat maar om VEEL MEER !! Dat is me een echte verkoper,die kan liegen gelijk een paard !

 • mark devos

  wa heeft die zeveraar daar nu mee te maken ...verdorie hij heeft bij mij 210 vleeskroketten besteld ..man man ..ik kan u verzekeren da ik da vw garageke persoonlijk op soc med de nek om wring ...hoe dom kan je zijn om ev te proberen om uit die situatie munt te slaan ...paljas ...

 • Eddy Claes

  Toen ik nog bij Lacante werkte in Machelen kwam ik te weten dat de presentator van Blokken een gratis wagen had gekregen ! Dat is iets anders als 1 % meer korting als gebruikelijk.