Tweedeklasser Eupen trekt ex-speler van Barcelona aan

De Venezolaanse aanvaller Jeffren Issac Suarez Bermudez heeft een contract voor drie seizoenen getekend bij tweedeklasser Eupen. Dat maakten de "Panda's" vandaag bekend. De 27-jarige Jeffren komt over van de Spaanse tweedeklasser Real Valladolid en kreeg zijn opleiding bij FC Barcelona.

Jeffren maakte in 2006 op 18-jarige leeftijd zijn debuut in de hoofdmacht van FC Barcelona. In vier seizoenen zou hij tot 34 optredens (en 3 doelpunten) komen in de schaduw van Messi en co. De Catalanen wonnen in die periode onder andere drie landstitels (2009, 2010 en 2011), één Champions League (2011) en één Copa del Rey (2009). In 2011 verliet Jeffren Nou Camp voor Sporting Lissabon. De Portugezen betaalden Barcelona nog 3,75 miljoen euro voor de aanvaller, die er twee seizoenen zou blijven. In 2013 tekende Jeffren een contract bij de Spaanse eersteklasser Real Valladolid. De Venezolaan speelde er vaak, maar Valladolid zakte naar de Segunda Division. Ook daar bleef Jeffren de "Albiviolestas" nog één seizoen trouw, maar nu trekt hij er de deur achter zich dicht.

De geboren Venezolaan speelde in zijn jeugd steeds voor de nationale elftallen van Spanje, maar dit jaar maakte de spits toch bekend te willen uitkomen voor Venezuela. Op dit moment is hij op stage met de nationale ploeg, vooraleer hij op 9 september zal aansluiten bij Eupen. De "Panda's" zijn op dit moment leider in de Proximus League. Ze behaalden de maximale zes punten uit hun eerste twee wedstrijden. Morgen trekt Eupen voor de derde speeldag naar Coxyde.