Tweedeklasser Eupen is in Qatarese handen

Joseph Colomer.
BELGA Joseph Colomer.
De Qatarese organisatie Aspire Zone Foundation neemt tweedeklasser AS Eupen over. De investeerders willen de Duitstalige club laten terugkeren naar de eerste klasse en er jong talent uit de Aspire Academy laten ontwikkelen. Bij Aspire werkt José Riga, ex-coach van Standard.

"Dankzij de samenwerking met het project van Aspire Zone Foundation wordt het voortbestaan van AS Eupen op een hoog voetbalniveau gegarandeerd", stelde Dieter Steffens, de voorzitter van de Duitstalige club. De grote lijnen van het project zijn nog niet bekend, maar Aspire-vertegenwoordigers Ivan Bravo en Joseph Colomer lieten optekenen dat het om een langetermijnproject gaat. "Het is de bedoeling dat Eupen in de toekomst kan terugkeren naar de Belgische hoogste klasse en zo jong talent een springplank naar internationale clubs zoals Real Madrid aan te bieden", vertelde het duo.

Over het financiële aspect werden geen details vrijgegeven, maar de Qatarezen benadrukten dat Aspire niet uit is op winst op korte termijn. "We willen jonge talenten uit veertien landen en drie continenten via de Aspire Academy de kans geven om zich bij een club te ontplooien. Ons oog viel daarom op AS Eupen", aldus CEO Ivan Bravo. De opvolger van coach Wolfgang Frank zou binnen enkele weken bekendgemaakt worden.