Hoe Eupen als bont gezelschap toch op volle toeren draait: een eigenzinnige presentatie

Photo News
Met Youssef Msakni - alias de ‘Tunesische Messi’ - trok Eupen in de wintermercato een opvallende versterking aan. Hij is ook de 16de (!) nationaliteit in de kern van Eupen. En toch brengt dat bonte gezelschap best efficiënt voetbal, Anderlecht is zondag gewaarschuwd. Maar hoe goed kent u het Eupen dat zich dit seizoen probleemloos lijkt te handhaven? Uw Eupen-watcher brengt een eigenzinnige presentatie van zij die dit seizoen het vaakst speelden.

Van Crombrugge: Zelfs toen hij in een schietbarak stond, viel hem hoogstzelden iets te verwijten. Nu al 6 clean sheets en hij mikt op 9 (én champagne).

Castro Montes: Ex-Anderlecht en STVV. Van noodzakelijke Belg – met Spaanse roots - in de wedstrijdkern tot eerste keus als technisch vaardige rechtsback, die er niet voor terug deinst uit te breken.

Rocky Bushiri: Centrale verdediger met Congolese roots op overschot bij KV Oostende? Dat is luxe. Eupen mag zich gelukkig prijzen.

Morteza Pouraliganji: Iraanse international transfervrij opgevist in Qatar. Afwezig wegens halve finale van het Aziatisch landenkampioenschap 2019.

Siebe Blondelle: Niet de beste vriend van de VAR. Zeg niet langer ‘hij miste een gemaakte goal op Genk’ maar ‘hij scoorde twee keer tegen Lokeren’.

Silas Gnaka: Ivoriaan afkomstig van de Aspire Academy in Senegal. Dit seizoen, zijn tweede, vaste stek als linksback.

Morteza Pouraliganji.
BELGA Morteza Pouraliganji.

Sulayman Marreh: Gambiaan gehuurd van Watford. Stevige verdedigende middenvelder, al kiest hij niet altijd voor de simpelste oplossing.

Luis Garcia: De bijna 38-jarige Spaanse spelverdeler/metronoom is een speler om ‘I’ tegen de zeggen. De ‘I’ van inzicht en inzet. Specialist standaardfases. Gedeeld achtste in de eindstand van de Gouden Schoen 2018, waarin hij de eerste speler van Anderlecht - Adrien Trebel - voorafging.

Amani Lazare: Ivoriaan afkomstig van de Aspire Academy in Senegal. Geraffineerde infiltreur, maar wisselvallig.

Mamadou Fall: Senegalees gehuurd van Charleroi. Op volle snelheid rechttoe rechtaan ondervindt zelfs zijn paardenstaart moeite om te volgen.

Yuta Toyokawa: Vorig seizoen de Japanse gladde held met drie goals in Eupen - Moeskroen. Compenseert met zijn jusqu’au-boutisme de afwezigheid van een pivot naast hem in de spits.

Yuta Toyokawa.
BELGA Yuta Toyokawa.

Cheick Keita: Malinees gehuurd van Birmingham. Flankverdediger tot Makelele hem met succes overhevelde naar linksmidden.

Danijel Milicevic: Bosnisch-Zwitserse middenvelder die definitief overkomt van Gent met de belofte dat hij zijn carrière kan afsluiten in Qatar. Komt aan de oppervlakte na een moeizame start.

David Pollet: Waar is de man van 31 doelpunten voor Charleroi gebleven? Doet wel zijn best telkens hij daartoe de kans krijgt, maar is het scoren blijkbaar verleerd.

Eric Ocansey: Ghanees. Opgeleid bij Aspire Academy in Senegal. Ver verwijderd van zijn uitstekend niveau 2016-2017 met Henry Onyekuru op de andere flank als maatje.

Rémi Mulumba: Ex-Franse jeugdinternational die voor Congo koos. Tweede keus of extra kracht als verdedigende middenvelder.

Eric Ocansey.
Photo News Eric Ocansey.Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.