Steven Defour praat met Antwerp

Sportimege
Is de volgende ophefmakende transfer in het Belgische voetbal in de maak? Antwerp voert gesprekken met Steven Defour. 

De 31-jarige ex-Rode Duivel ligt nog een jaar onder contract bij Premier League-club Burnley. Hij mag er weg, maar tegen de juiste prijs. Luciano D’Onofrio wacht het juiste moment af om toe te slaan, maar weet dat Defour bij Burnley ook een riant salaris heeft. Er zijn de voorbije maanden lijntjes uitgelegd en navraag gedaan naar zijn loonvoorwaarden. De speler wacht op een concreet voorstel. 

Binnen Antwerp worden ons de gesprekken bevestigd. Defour revalideert inmiddels van een kuitblessure. Hij heeft ondertussen de looptrainingen hervat, maar coach Sean Dyche neemt gezien zijn blessureverleden geen enkel risico met hem. De operatie aan het kraakbeen in januari 2018 en de kuitoperatie begin dit jaar hebben hem serieus afgeremd.  Omdat hij trager fit raakt dan verwacht, huurt de club Danny Drinkwater (ex-Leicester) voor zes maanden van Chelsea. 

In Engeland is de markt voor inkomende transfers ondertussen gesloten, maar spelers kunnen nog wel vertrekken. Burnley betaalde in 2016 circa negen miljoen euro en hoopt nog een deel te kunnen recupereren. De club hoorde nog niks van Antwerp. 

Defour tijdens de opwarming met Burnley in het Etihad Stadium van Manchester City.
REUTERS Defour tijdens de opwarming met Burnley in het Etihad Stadium van Manchester City.33 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • frankie bressinck

  Die had ook beter bij Standard gebleven hé! Wat heeft hij nadien nog gepresteerd? Overal veel op de bank gezeten en veel gekwetst geweest!

 • Peter Engelen

  Wat zou dat koste...Mangala,Batsman en Dufour? Wel kampioen dan hé

 • kamiel De Vleeschouwer

  Sven V: Steven heeft nooit melding gemaakt op welke leeftijd hij zijn carrière wil afsluiten he. Nog 2 of 3 jaar Antwerp en op zijn 34 voor 2 jaar naar KV om daar definitief te stoppen op zijn 36 of 37. Mooi toch. Begon op zijn 7 bij KV en eindigt op zijn 37 bij KV. Alfa en omega, ying en yang, begin en einde, enz. PS voor de supporters van Cercle : Dit is allemaal onder voorbehoud he.

 • Erik De jongh

  Nog een glazen speler matchen spelen 3 maanden gekwetst liever Trebel die is jonger en goedkoper

 • Rudi Hellemans

  Rudi Hellemans, Als hij fit en speelklaar is heeft Antwerp er een topper bij

Live Voetbal

Jouw inzet
Mogelijke uitbetaling 0,00