Rookpotten op veld van RC Genk kosten Antwerp één wedstrijd achter gesloten deuren met uitstel

Een beeld van het supportersvak van Antwerp tijdens het uitduel op RC Genk.
Photo News Een beeld van het supportersvak van Antwerp tijdens het uitduel op RC Genk.

De Geschillencommissie van de KBVB heeft Antwerp één wedstrijd achter gesloten deuren met uitstel opgelegd. De sanctie komt er nadat de RAFC-fans rookpotten en pyrotechnisch materiaal gebruikten tijdens het uitduel bij RC Genk (2-2). Daarbij liep een vrouw lichte brandwonden op. Concreet houdt de sanctie in dat, indien er vanaf de thuismatch tegen KV Mechelen van komende vrijdag en dit tot 30/11/2020 opnieuw pyrotechnisch materiaal wordt gebruikt tijdens een thuis- of uitduel, Antwerp een wedstrijd achter gesloten deuren zal moeten spelen.

“We hebben begrepen dat de bevoegde instanties over heel wat beelden van verschillende individuen beschikken en dat alle personen die geïdentificeerd worden door de politie, zullen vervolgd worden”, luidt het in een mededeling bij RAFC. “De club zal niet nalaten om de mogelijke schade te verhalen bij de geïdentificeerde supporters.”

Vandaag dient Antwerp zich op de voetbalbond ook te verdedigen voor het tijdelijk stilleggen van de thuiswedstrijd tegen Club Brugge (2-1) van 10 november en voor inbreuken op de voetbalwet Binnenlandse Zaken tijdens die match.

Photo News2 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Jack Hoeben

    Indien de voorgaande uitspraken worden uitgevoerd voor Anderlecht Brugge Genk Sint-Truiden Charleroi Standard en zo voort,sta ik met blijdschap open voor een saaie voetbaldag zonder supporters op Antwerp!Strenger optreden van in het begin lijkt mij doeltreffender!Misschien wordt het tijd om de geschillencommissie te laten plaatsvinden zonder snuggere leden!

  • Wendy Vandereyken

    RAFZé na eens kalm !!