Dieumerci Mbokani (34) verlengt contract bij Antwerp: “Altijd mijn eerste keuze geweest”

Dieumerci Mbokani en Luciano D'Onofrio.
Twitter Antwerp Dieumerci Mbokani en Luciano D'Onofrio.
Een zucht van opluchting bij Antwerp. Dieumerci Mbokani (34) verlengt zijn aflopend contract bij de Great Old met één jaar. 
Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

Luciano D’Onofrio vloog hoogstpersoonlijk naar Monaco, waar de Congolese spits al enkele maanden verblijft, om de deal af te ronden. Mbokani hoopte op een verlenging van twee jaar, maar stemde uiteindelijk toe met twaalf maanden. Identiek aan vorige zomer. Ook toen stond hij op vertrekken maar zette hij z’n krabbel onder één extra jaar. 

“Antwerp is altijd mijn eerste keuze geweest voor een verlengd verblijf. Ik kijk enorm uit om snel aan te sluiten bij de groep”, vertelt de Gouden Stier van het ingekorte voetbalseizoen in een eerste korte reactie. Vanuit het buitenland maar ook in België en AA Gent in het bijzonder werd er de voorbije weken aan de mouw van Mbokani getrokken.

De verlenging betekent ook goed nieuws voor coach Ivan Leko. Omdat Mbokani al vorig seizoen onder contract lag, mag de goaltjesdief op 1 augustus aantreden in de bekerfinale tegen Club Brugge. Antwerp trekt morgen op oefenstage naar het Duitse Harsewinkel-Marienfeld. 

Photo News5 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • rudy de clerck

  Super maar wij zijn wel Arslanavic kwijt aan Gent en dat is niet zo goed

 • Sven Stolk

  Antwerp gaat hiermee zeker in hun plan met deze beslissing in top 4 vier blijven komend seizoen. Misschien hoger dat zal het seizoen bepalen. Supporters door dit en infrastructuur zullen groeien in aantal. Dat geeft welkom in hel van Deurne Noord. Als er supporters binnen mogen tenminste in deze situatie. Het RAFC plan is lang bedacht en gaat tot zijn recht komen. En terrecht.

 • Sven Stolk

  Dit gaat voor Antwerp het verschil maken te blijven in top 3. Het plan van hun 5 jaar wordt steen per steen gelegd. Wat een positieve verandering voor Antwerp na al die jaren. Ja het is nu mee een topclub. Enorm knap. Vermoed dit het laatste nog niet zal zijn. Het bevestigd enkel ze jaarlijks in top 5 staan en komend willen wat elke club wil ja kampioen worden en gaat lukken op deze manier. Zie er naar uit.

 • Dirk Vandenbussche

  Heel goed voor Antwerp en de competitie , een club Brugge supporter , daarom komen de mensen naar tvoetbal

 • FRED VAN LEEMPUTTEN

  Dit is geweldig nieuws. Dieu zal ons nog veel plezier en goals bezorgen.