Defour legt transfer naar Antwerp bloot: “In het begin van de zomer zag ik een terugkeer naar België niet zitten”

Steven Defour.
BELGA Steven Defour.
In de wekelijkse voetbalpodcast MIDMID onthult Steven Defour (31) in detail hoe zijn transfer naar Antwerp tot stand kwam. “Eigenlijk zag ik in het begin van de zomer een terugkeer naar België niet zitten.” 

Het binnenhalen van Steven Defour tijdens de zomermercato onderstreepte nogmaals de steile ambities van Antwerp. In de voetbalpodcast MIDMID doet de 52-voudige Rode Duivel uit de doeken hoe de overgang naar The Great Old verliep. “Ik dacht dat ik door die kuitblessure een maand of vijf aan de kant zou staan”, begint Defour zijn verhaal. “Zo kon ik de voorbereiding bij Burnley meemaken. Maar die kwetsure bleef maar aanslepen. Of ik de fysieke Engelse competitie nog aankon, werd op den duur zowel door mijzelf als door de club luidop in vraag gesteld.” 

“Op het einde van de transferperiode stelde Burnley mij vervolgens de vraag of er naar een oplossing kon gezocht worden. Eigenlijk zag ik in het begin van de transferperiode een terugkeer naar België niet echt zitten, maar omdat die blessure me bleef achtervolgen ging ik nadenken: wat kan ik doen om mijn carrière terug op de rails te zetten? Als puntje bij paaltje kwam, bleek Antwerp de beste oplossing.”  

Defour bij zijn voorstelling.
Tomas Sisk / Photo News Defour bij zijn voorstelling.

Hoe kwam Defour en het stamnummer één met elkaar in contact? “Mijn hele carrière al heb ik regelmatig contact met Luciano D’Onofrio (sportief directeur van Antwerp, red.). Wij praten bijvoorbeeld over mijn familie, mijn loopbaan, en in het begin van de zomer vroeg hij een keer mijn mening over ‘het project Antwerp’. Ik maakte duidelijk dat Burnley me niet wilde laten gaan, dus dat geen optie was. Er was dus niets concreets, maar aan het einde van de transferperiode polsten ze mij een eerste keer écht. Toen is het heel snel gegaan. We kennen elkaar goed, er werd niet lang gepraat. Er waren doorheen de zomer nog andere opties, maar enkel als ik gratis weg mocht. Dat liet Burnley op dat moment niet toe, maar uiteindelijk ben ik ze wel dankbaar dat ze mij transfervrij lieten vertrekken naar Antwerp. In dit ambitieuze project krijg ik de ideale kans om mijn carrière terug op de kaart te zetten.” 

De MidMid podcast wordt gemaakt door Friends of Sports, een project van Rode Duivels Steven Defour en Dries Mertens. 

Beluister HIER het fragment over de transfer naar Antwerp
Beluister HIER de volledige podcast 

Defour en Mbokani.
Photo News Defour en Mbokani.7 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • willy van dijck

  Hoe kan een club zijn om iemand te kopen die meer gekwetst is dat genezen, heeft in het buitenland meer op de bank gezetten dan gespeeld. Dacht meneer beton nu echt dat hij een hoofdvogel had afgeschoten. Als ze maar ( vedetten) blijven kopen dan zullen eens zien waar het eindigt.

 • rene de kort

  konden hem niet aan de straatstenen verkopen zodus is er nog antwerp gangsterploeg nr1 en goed voor gepensioneerde voetballers

 • Germain De Block

  Zelfde verhaal als glazen kompagny.goed weten dat ze toch meer dan een half seizoen gekwetst zijn dus snel nog wat poen pakken van een club via vriendjes die zo de clubkas ledigen.

 • Robert De Meulder

  Moeten die voetballers steeds met hun mond wijd open lopen.

 • Roger Deprez

  Als men in Engeland een aantal jaren heeft gevoetbald dan heeft men door het drukke programma een aantal overbelastingsverschijnselen en weinige spelers ontspannen er aan.