Daniel Vuylsteke (82), sinds 1974 de vaste omroeper bij Antwerp, zoekt opvolger

Tachtiger Daniel Vuylsteke neemt na dit seizoen definitief afscheid.
Laenen Tachtiger Daniel Vuylsteke neemt na dit seizoen definitief afscheid.
Daniel Vuylsteke, sinds 1974 de vaste omroeper bij Antwerp,
 
vindt de tijd rijp om na 44 jaar een jongere opvolger aan te duiden. De van oorsprong West-Vlaamse oud-leraar geschiedenis is haast vast meubilair in het Bosuilstadion en wordt geroemd om zijn rustige beheerste stijl. Na dit seizoen neemt hij definitief afscheid.

Om zijn vetrek aan te kondigen heeft Antwerp vandaag een video online geplaatst waarin zijn stem door de stadionboxen galmt. De tachtiger komt ook zelf in beeld.

Geïnteresseerden kunnen hem per e-mail een filmpje sturen waarin ze typische wedstrijdmeldingen doen. De beste kandidaat doet samen met de ervaren omroeper aan zijn zijde het huidige voetbalseizoen nog uit en neemt nadien de fakkel over.

Naast het verwelkomen van het thuispubliek én de bezoekers en het overlopen van de spelers, roept Vuylsteke om welke wissels er gebeuren. Bij een thuisdoelpunt houdt hij het bewust sereen."Ik hou absoluut niet van dat luide geloei dat ik bij zo veel van mijn collega’s hoor", liet hij in maart 2017 optekenen. "Ja, ik ben een Antwerp-supporter, en dat zal je érgens wel horen. Maar ik probeer het toch weg te steken. Mensen hebben nood aan zakelijke informatie." 

Morgenvroeg is hij ook te horen in het ochtendblok van Radio 2 Antwerpen waarin hij de zoektocht naar een opvolger verder uit de doeken doet.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.