Bölöni: “Hebben onszelf in de voet geschoten”, Lamkel Zé in selectie voor Zulte Waregem

.
Photo News .
Didier Lamkel Zé zit zondag gewoon in de Antwerpse selectie voor de match tegen Zulte Waregem. Dat liet trainer Laszlo Bölöni verstaan daags na de zoveelste stommiteit van Lamkel Zé, een onnodige uitsluiting in de Europese match tegen AZ. Maar Bölöni selecteert de Kameroener wel met frisse tegenzin. ’t Is dat hij momenteel weinig aanvallende alternatieven heeft.

Persbabbel op Antwerp vanmiddag, nauwelijks enkele uren na de pijnlijke Europese uitschakeling. Voor Laszlo Bölöni ligt een papieren versie van Het Laatste Nieuws met daarin foto’s van de fase waarin Didier Lamkel Zé zich tegen AZ domweg liet uitsluiten. Bölöni bekijkt de pagina in kwestie en zucht eens diep.

“Ik heb een moeilijke nacht gehad”, opent Bölöni. “De rode kaarten voor Dieumerci Mbokani en Didier Lamkel Zé waren allebei stommiteiten die we duur hebben betaald. We hebben onszelf in de voet geschoten. De negen spelers die over bleven, speelden een heroïsche match. Hen wil ik feliciteren, maar ze werden in de steek gelaten door twee collega’s die onacceptabele zaken deden.”

De uitschuiver van Lamkel Zé weegt eigenlijk nog een stuk zwaarder door dan die van Mbokani, want de 22-jarige flankaanvaller rolt van het ene incident in het andere en lijkt niet te leren uit zijn fouten. “Of er een nieuwe sanctie komt? Als we het ons konden veroorloven zou ik ‘ja’ zeggen, maar nu is dat moeilijk”, zegt Bölöni. “Momenteel hebben we slechts vier beschikbare spelers in de aanvallende sector. Naast Mbokani en Lamkel Zé kan ik op dit moment enkel beschikken over Ivo Rodrigues en Amara Baby. De nieuwe Japanner (winger Koji Miyoshi, red.)? Ik heb die jongen nog amper bezig gezien op training, dus is hij niet echt selecteerbaar.”

En dus is het voor Bölöni toch maar weer hopen dat Lamkel Zé alles eindelijk eens op zijn rijtje krijgt in zijn hoofd… Afwachten in welke gedaante Lamkel Zé zich zondag toont in het Regenboogstadion.

Photo News
BELGA6 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • joseph Leysen

  De reglementen zijn wat ze zijn maar de eerste gele kaart van beiden is er geen of hij had a-z vooraf ook moeten bestraffen met enkele gele voor identieke feiten. Trouwens een scheids die zovele kaarten moet uitdelen is ongeschikt voor dergelijke wedstrijden.

 • Geert Roefs

  Als ik trainer was stuurde ik beide de laan uit

 • dirk verhelst

  @dave : eindelijk eens een correcte reactie , als ik alle spelers die in euforie na het maken van een erg belangrijk doelpunt ( en een ploeg die met 10 tegen 11 speelt ) , zich in de armen van de supporters gooien of aan het hek gaan hangen ( wat die van AZ ook deden trouwens) een euro moet geven , dan was ik nu een arme man , Lamkel moet nodig bijgewerkt worden , maar als je als ref deze match wat aanvoelt geef je nooit een tweede gele kaart , wat overigens zijn gedrag achteraf niet goedspreekt

 • Dave Janssens

  Ze mogen van Lamkel Zé zeggen wat ze willen en in Olland lachen wat ze doen, hij had zijn onmiddellijke tegenstander en bij uitbreiding de volledige rechterflank van AZ in z'n broekzak zitten. Die best wel strenge (hij deed tenslotte z'n shirt niet uit) tweede gele kaart is na het vieren van zo'n doelpunt in zulke match ongelukkig en onrechtvaardig in die omstandigheden. Wij zijn mensen! Oude belachelijke regel om de fans kalm te houden bereikte bovendien het tegenovergestelde. Proficiat hoor.

 • Johan Meulenbergs

  Sommige voetballers hebben daar vanboven ze niet allemaal op een rijtje. Zijn zot van glorie.