Bölöni en Antwerp hebben geen tijd om stil te staan bij pandoering: “Revanche nemen op onszelf”

Photo News
Nog geen 24 uur na de zware opdoffer in Jan Breydel verzamelde Antwerp vandaag alweer op de Bosuil. Een uitlooptraining en wat extra werk voor de bankzitters. Woensdag staat de laatste match van het kalenderjaar nog op het programma. Herpakken tegen Moeskroen is een must voor de Great Old. Maar ook bij Bölöni zinderde de oplawaai van in Brugge toch nog een beetje na.

“De groep voelde zich vooral verantwoordelijk voor wat er misging”, aldus Bölöni. “Ze praten daar onderling over. Dit is een delicatie situatie en we zijn ons ervan bewust. Die 5-1 is niet het belangrijkste, ook al is ze aangekomen. We kunnen die match niet overdoen en we mogen ze ook niet vergeten. Onze hoofden helemaal leegmaken, zal niet lukken. De spelers beseffen dat ze de laatste wedstrijden net iets minder goed waren. We moeten weer ons niveau halen en daarom moeten we naar de eenvoudige dingen teruggrijpen. Om nu met ingewikkelde principes te komen, zijn we te fragiel. Nederig blijven is de boodschap.”

Extra druk

Nu ook de teams uit de subtop dichterbij sluipen, moet Antwerp opnieuw met een positief resultaat aanknopen tegen Moeskroen. Anders dreigt het uit de top drie te vallen. Na de uitschuiver van zondag komt er dus wat extra druk bij kijken. “Ik praat niet over druk”, zegt Bölöni. “Hoe vaker ik dat woord aanhaal, hoe meer de spelers ermee te maken krijgen en dat wil ik nét niet. We doen het maximale om uit deze dip te raken. Of we op revanche belust zijn? Ik hoop het, maar niet op Club Brugge. We moeten onszelf terugvinden en revanche nemen op onszelf.” 

Op Opare, Baby, Govea en Seck kan Antwerp tegen Moeskroen niet rekenen en Refaelov is geschorst. Buta maakt wel kans om zijn wederoptreden te maken. “Hij is optimistisch en ik ben dat ook, maar we zullen moeten afwachten”, aldus nog Bölöni.
6 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • WILFRIED DE WILDE

  De uitschuiver was niet tegen Club Brugge maar tegen Beveren.

 • Jack Hoeben

  Rustig blijven jongens!Moeskroen naar huis sturen zonder punten en dan een paar weken genieten met jullie familie!Jullie supporters willen eindelijk play-off 1 in Maart!We beloven de schreeuw daar naartoe!COYR

 • Dave Janssens

  Tip 3; Boloni heeft geen "vedetten" in zijn elftal omdat hij dat niet toelaat. Daarvoor staat hij bekend als coach, dus ik vrees dat ge terug aar de tekentafel moet voor plan B.

 • Bruno Zonnekeyn

  Tip 2: ga uit van de kracht van je eigen elftal. Durf te voetballen, aanvallend spelen zal de tegenstander meer terughoudend doen voetballen. Als je al te veel schrik toont door 7spelers in uw defense te duwen, dan vraag je om een pak slaag. Stap af van uw te strakke verdediging en geef spelers wat ruimte. Voorts is het niet omdat spelers enkele wedstrijden goed hebben gespeeld ze geen dipje kunnen vertonen ... Mbokani bv. TS snel goed willen zijn en nu de terugslag hiervoor ondervind.

 • Harry Vankrinkelen

  Tip aan Boloni : werk met spelers die er elke wedstrijd voor gaan ,laat de " vedetten" aan de kant want wat sommige gedurende een ganse wedstrijd presteren is beschamend en remmend voor de ganse ploeg.Probeer nu eens het tegenovergestelde van verleden seizoen te doen ….na de winterstop punten halen en bij de top zes zijn!!!! Tot op de stage in Spanje………….

Live Voetbal

Jouw inzet
Mogelijke uitbetaling 0,00